HomeHL-9Λύκειο Γαζίου: Η δημιουργικότητα ως αντίποδας του άγχους

Λύκειο Γαζίου: Η δημιουργικότητα ως αντίποδας του άγχους

Έφτιαξαν από χαρτιά για ανακύκλωση 20.500 καραβάκια!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η προσπάθεια να αντιμετωπίσουν το άγχος των προαγωγικών εξετάσεων και των πανελλαδικών εξετάσεων την επόμενη χρονιά, οδήγησε τους μαθητές του Β7 του Γενικού Λυκείου Γαζίου σε μια εντυπωσιακή πρωτοβουλία: τη δημιουργία 20.500 χάρτινων καραβιών από υλικό προς ανακύκλωση.

Η έμπνευση για αυτήν την πρωτοβουλία προήλθε από το Γενικό Λύκειο Σοχού στη Θεσσαλονίκη, το οποίο είχε καταφέρει να φτιάξει περίπου 10.000 καραβάκια. Ωστόσο, οι μαθητές του Β7 του ΓΕΛ Γαζίου δεν είχαν απλά σκοπό να ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα. Με τη συνδρομή πολλών τάξεων του σχολείου, όπως για παράδειγμα του Α3, κατάφεραν όχι μόνο να διπλασιάσουν τον αριθμό των καραβιών, αλλά να θέσουν ως στόχο το ρεκόρ του Γκίνες με περίπου 300.000 καραβάκια.

Αυτή η δράση δεν αποτελεί μόνο έναν τρόπο αντιμετώπισης του άγχους. Αντίθετα, αποτελεί ένα ισχυρό μήνυμα δημιουργικότητας, συλλογικότητας και αλληλεγγύης.

Οι μαθητές χρησιμοποίησαν υλικά προς ανακύκλωση, όπως χαρτί και παλιά βιβλία προκειμένου να δημιουργήσουν καραβάκια. Το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας δεν είναι μόνο ένας τεράστιος «στόλος» καραβιών, αλλά και η ενθάρρυνση της ανακύκλωσης και της φιλανθρωπίας, αφού πρόκειται να τα χαρίσουν σε διάφορες δομές.

Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε τη δημιουργικότητα και την αποφασιστικότητα των μαθητών του ΓΕΛ Γαζίου. Με την πρωτοβουλία τους, δείχνουν ότι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουμε το άγχος μπορεί να είναι δημιουργικός και εποικοδομητικός. Το παράδειγμά τους αξίζει να εμπνεύσει και άλλους να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της ζωής με δημιουργικότητα και αισιοδοξία.

Συνοψίζοντας, οι μαθητές του Β7 του ΓΕΛ Γαζίου δεν ήταν αντιδραστικοί αναφορικά με το άγχος των εξετάσεων. Αντιθέτως, το μετέτρεψαν σε μια ευκαιρία να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους, να προωθήσουν την ανακύκλωση και να προσφέρουν κάτι πίσω στην κοινότητά τους. Με αυτόν τον τρόπο, αντιμετωπίζουν όχι μόνο τις προκλήσεις της εκπαίδευσης, αλλά και της ζωής, με γενναιότητα και αισιοδοξία.

ikona_viber_2024-04-29_16-48-11-682 ikona_viber_2024-04-29_16-48-11-657 ikona_viber_2024-04-29_16-48-11-502

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση