HomeHL-9Το ταξίδι της Πυριδοξίνης – Η αλληλεγγύη μέσα από τη δημιουργία μια τάξης Λυκείου του Ηρακλείου

Το ταξίδι της Πυριδοξίνης – Η αλληλεγγύη μέσα από τη δημιουργία μια τάξης Λυκείου του Ηρακλείου

Η εφημερίδα που ξεκίνησε από το 3ο ΓΕΛ Ηρακλείου και έφτασε στο ΓΕΛ Γαζίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Άντι οι μαθητές του Β7 του Λυκείου Γαζίου να γυρνάνε τα μαγαζιά και να ζητάνε προϊόντα, για να τα βάλουν σε κλήρωση με σκοπό να ενισχύσουν τους συμμαθητές τους στην επικείμενη εκδρομή στην Πολωνία, σκέφτηκαν να κάνουν μια εφημερίδα και να την πουλήσουν.

Σε αυτήν τους την προσπάθεια βρήκαν αρωγούς δημοσιογράφους και εκδότες του Ηρακλείου. Η Μαίρη Καριωτάκη από την Κρήτη TV έβαλε την ιδέα, η Αλκινόη Μοσχίδου από το Cretapost έκανε την αρχισυνταξία και παραχώρησε την Πυριδοξίνη, ο Σταύρος Στρατάκης και η Λίτσα Τσαντιράκη από τη Φωνή του Μαλεβιζίου έκαναν την έκδοση. Όλοι μαζί ενωμένοι βοήθησαν τα παιδιά και τους έδωσαν ένα σπουδαίο μήνυμα, πως η ισχύς είναι στην ένωση, πως μια ομάδα μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα απ΄ό,τι ένας άνθρωπος μόνος.

Στα 8 φύλλα της εφημερίδας μπορείτε να διαβάσετε τις συνεντεύξεις του Γιάννη Λιονάκη, του Μύρωνα Μιχαηλίδη, της Άννας Πλευράκη, όπως και των μαθητών-αθλητών του ΟΦΗ Παναγιώτη Σωμαράκη και Γιώργου Τσελεγγίδη. Υπάρχει ένα εκτενές άρθρο για την καλισθενική γυμναστική λύνοντας πολλές απορίες. Τέλος, τα παιδιά ερευνούν για τη σεξουαλική παρενόχληση.

Πυριδοξίνη εξάλλου είναι η βιταμίνη (Β6) της ενέργειας και της … ψυχραιμίας!

Ποια είναι η ιστορία της Πυριδοξίνης

Το πνεύμα της δημιουργίας και η αναζήτηση της γνώσης είναι οι στοχοθετημένες κορυφές που οδηγούν τον άνθρωπο σε ανεξερεύνητες περιοχές του νου και της καρδιάς του. Και τι καλύτερο παράδειγμα για αυτό αποτελεί η ανατρεπτική ιστορία της Πυριδοξίνης, μιας εφημερίδας που αναδύθηκε από το πάθος και τη διάθεση δημιουργίας των μαθητών του 3ου ΓΕΛ Ηρακλείου και του ΓΕΛ Γαζίου.

Η πορεία αυτής της εφημερίδας ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια, το 2019, όταν η αρχισυντάκτρια και ιδρύτρια της Πυριδοξίνης, παρασύρθηκε από την έμπνευση και την ιδέα της να δημιουργήσει μια εφημερίδα που θα ενέπλεκε τους μαθητές της στη συγγραφή άρθρων.

Με τη στήριξη των παιδιών του Β6 του 3ου ΓΕΛ Ηρακλείου, η Πυριδοξίνη γεννήθηκε, φέρνοντας μαζί της την αναγκαία δόση ενέργειας και δημιουργικότητας. Πήρε και το 3ο βραβείο σε διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας.

Το ταξίδι της Πυριδοξίνης δεν σταμάτησε εκεί. Με το πέρασμα του χρόνου, η φλόγα της δημιουργικότητας μεταδόθηκε από γενιά σε γενιά, φέρνοντας μαζί της νέες ιδέες και ευκαιρίες. Η Πυριδοξίνη+1 ανέβηκε στο προσκήνιο, φέρνοντας μια νέα πνοή στη δημιουργική σκηνή του ΓΕΛ Γαζίου, το 2024.

Μέσα από συνεντεύξεις, στοχασμούς και ερωτήματα, η Πυριδοξίνη+1 αντικατοπτρίζει τη διάθεση και τη φιλοδοξία των μαθητών της. Η εφημερίδα δεν είναι απλώς ένα μέσο ενημέρωσης, αλλά μια πλατφόρμα έκφρασης και δημιουργίας για τους μαθητές του Β7.

Η πορεία της Πυριδοξίνης+1 δεν είναι μόνο ένα ταξίδι δημιουργίας, αλλά και μια πράξη αλληλεγγύης και στήριξης προς τους συμμαθητές τους. Με τον επιτυχημένο αγώνα τους για τη συγκέντρωση χρημάτων, οι μαθητές του Β7 αποδεικνύουν ότι η δύναμη της δημιουργικότητας μπορεί να γίνει και δύναμη αλληλεγγύης.

Στο τέλος, πέρα από τις επιτυχίες και τις προσπάθειες, υπάρχουν πάντα οι άνθρωποι που στέκονται πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας, στηρίζοντας και εμπνέοντας. Στην περίπτωση της Πυριδοξίνης+1, αυτοί οι άνθρωποι είναι οι άνθρωποι που πιστεύουν στη δύναμη της εκπαίδευσης και της δημιουργικότητας.

Και κάπως έτσι, η Πυριδοξίνη+1 συνεχίζει το ταξίδι της, φέρνοντας μαζί της τη φλόγα της δημιουργικότητας και της αλληλεγγύης. Με κάθε τεύχος της, ανοίγει νέους δρόμους και δημιουργεί νέες ευκαιρίες για τους μαθητές του ΓΕΛ Γαζίου και όχι μόνο. Και όπως λέει και ο Νίκος Κίτσος, «εμείς δε θα πεθάνουμε ποτέ», γιατί η δύναμη της δημιουργίας είναι αθάνατη.

Η εφημερίδα πουλιέται από τους μαθητές του Β7 του ΓΕΛ Γαζίου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση