HomeΣΠΟΡ2ο Παγκρήτιο Camp Τερματοφυλάκων: Ξεκίνημα με τεράστια όρεξη και Κωνσταντίνο Τζολάκη

2ο Παγκρήτιο Camp Τερματοφυλάκων: Ξεκίνημα με τεράστια όρεξη και Κωνσταντίνο Τζολάκη

Στα Χανιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το πάθος, η τεράστια δίψα για εκπαίδευση, τα χαμόγελα, αλλά και η παρουσία ενός εκλεκτού τερματοφύλακα έκλεψαν την παράσταση τη χθεσινή (23/6) πρώτη μέρα δράσης στον 4ο και τελευταίο σταθμό του 2ου Παγκρήτιου Camp Τερματοφυλάκων, που είναι τα Χανιά και το Γήπεδο της Σούδας.

Το Camp που διοργανώνει η GK Goalkeeper Academy, με συνδιοργανωτές τον Άρη Σούδας και την Ακαδημία Ποδοσφαίρου Σούδας, προσέλκυσε για ακόμη μία χρονιά μεγάλο αριθμό τερματοφυλάκων και προπονητών τερματοφυλάκων από τον Νομό και όχι μόνο, οι περισσότεροι εκ των οποίων είχαν κλείσει θέση εδώ και περίπου δύο μήνες!

Special guest ήταν ο Χανιώτης goalkeeper της Εθνικής Ελλάδας και του Ολυμπιακού, Κωνσταντίνος Τζολάκης, ο οποίος έδωσε το »παρών» διαδικτυακά προκειμένου να συμβουλέψει τους νεαρούς αθλητές να δουλέψουν σκληρά και να τούς παροτρύνει να πιστέψουν στις δυνατότητές τους. Η διαδικασία, μάλιστα, ήταν ιδιαιτέρως διαδραστική, καθώς ο Τζολάκης έπαιξε και ένα διασκεδαστικό παιχνίδι ερωταπαντήσεων με τους συμμετέχοντες στο Camp.

Σεμινάρια, εκπαίδευση και αξιολόγηση

Όπως πάντα, η μέρα κύλησε με δράση τόσο στην αίθουσα σεμιναρίων, όσο και στον αγωνιστικό χώρο. Ο Επικεφαλής της GK Goalkeeper Academy, κ. Κώστας Γύπαρης, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες, τους εισήγαγε στο πρόγραμμα του τριημέρου και έκανε ειδική παρουσίαση με θέμα την »εκπαίδευση στις βασικές τεχνικές λεπτομέρειες και τη βελτίωση του σύγχρονου τερματοφύλακα μέσω της επιστημονικής προσέγγισης».

Από την πλευρά του, ο εργοφυσιολόγος και επιστημονικός συνεργάτης της GK Goalkeeper Academy, κ. Γιάννης Σχοιναράκης, διεξήγαγε σεμινάριο σε αθλητές και προπονητές για τη »σημασία των εργομετρικών τεστ στην εξέλιξη του σύγχρονου αθλητή».

Αμέσως μετά, ο κ. Σχοιναράκης και οι νεαροί goalkeepers βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο και… εφάρμοσαν στην πράξη όσα αναφέρθηκαν νωρίτερα. Πιο συγκεκριμένα, οι αθλητές υποβλήθηκαν σε ειδικά εργομετρικά τεστ και ανθρωπομετρικές μετρήσεις για τερματοφύλακες, τα αποτελέσματα των οποίων θα τούς δοθούν στο φινάλε του Camp.

Ύστερα από την ολοκλήρωση των εργομετρικών είχε φτάσει η ώρα της πρώτης προπόνησης! Το τεχνικό επιτελείο της Ακαδημίας σήκωσε… μανίκια, εφαρμόζοντας μαζί με τους αθλητές το εξειδικευμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης και αξιολόγησης κάτω άκρων που έχει καταρτίσει.

Στη διαδικασία της αξιολόγησης συμμετέχουν ο κ. Χρήστος Λάμπρου, Επικεφαλής της Athens Goalkeepers Academy με την οποία η GK Goalkeeper Academy συνεργάζεται στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Δικτύου Τερματοφυλάκων, αλλά και ο κ. Κώστας Βαμβακούσης, προπονητής τερματοφυλάκων της αθηναϊκής Σχολής και ειδικός στις αναπτυξιακές ηλικίες.

Η δράση της 2ης ημέρας του Camp στο Γήπεδο της Σούδας θα αρχίσει το απόγευμα του Σαββάτου (24/6). Η προσέλευση των προπονητών είναι προγραμματισμένη για τις 15:00 και η προσέλευση των αθλητών είναι προγραμματισμένη για τις 15:30.

Διαφήμιση
Διαφήμιση