HomeHL-9Νέα αναβολή για το… φονικό τροχαίο με θύματα την Στέλλα και τον Γιάννη

Νέα αναβολή για το… φονικό τροχαίο με θύματα την Στέλλα και τον Γιάννη

Σε δεύτερο βαθμό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέα αναβολή πήρε δίκη σε δεύτερο βαθμό για το φονικό τροχαίο που σημειώθηκε το καλοκαίρι του 2017 λίγα μέτρα από το Πολυτεχνείο Κρήτης στα Χανιά που στοίχισε την ζωή στην 20χρονη Στέλλα και τον 19χρονο Γιάννη.

Η υπόθεση ήταν να εκδικαστεί χθες στο Εφετείο Χανιών με κατηγορούμενο τον ξενοδοχοϋπάλληλο από την Γεωργία που οδηγούσε το μοιραίο ΙΧ και παρέσυρε τους δύο νέους στον θάνατο.

Ωστόσο, όπως αναφέρεται σε ανάρτηση του «SOS Τροχαία Εγκλήματα» ένα μικροπρόβλημα του δικηγόρου του δράστη σε συνδυασμό με την διακοπή των δικαστηρίων λόγω εκλογών οδήγησε στην αναβολή μια και το δικαστήριο εκτίμησε πως η δίκη, που είχε προσδιοριστεί έκτη στο πινάκιο δεν θα ολοκληρωνόταν. Έτσι ορίστηκε νέα δικάσιμος για τις 6 Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα το δικαστήριο επέβαλε ποινή 4 ετών για κάθε θανόντα και συνολικά 6 ετών και 9 μηνών (κατά συμψηφισμό), με ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση. Η ποινή είναι εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ τη μέρα.

Η έφεση έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, δηλαδή ο καταδικασθείς μένει εκτός φυλακής ασκώντας έφεση, με την προϋπόθεση να μην οδηγήσει αυτοκίνητο.

Το χρονικό της τραγωδίας

Ήταν λίγο μετά της 7 το πρωί της 17ης Αυγούστου του 2017 και η 20χρονη Στέλλα με τον 19χρονο Γιάννη έκαναν βόλτα το σκυλάκι τους στα Κουνουπιδιανά Χανίων.

Ξαφνικά,  το ΙΧ αυτοκίνητο – που οδηγούσε ο 20χρονος Γεωργιανός – ξέφυγε από τον έλεγχο κι έπεσε πάνω τους με ιλιγγιώδη ταχύτητα, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της Στέλλας, η οποία ξεψύχησε ακαριαία.

Ο Γιάννης μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Χανίων, σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, όπου λίγο αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή.

Διαφήμιση
Διαφήμιση