HomeHL-WorldΟ Τραμπ νίκησε και θα καταθέσει 175 εκατ. εντός 10 ημερών για τη σωτηρία της περιουσίας του

Ο Τραμπ νίκησε και θα καταθέσει 175 εκατ. εντός 10 ημερών για τη σωτηρία της περιουσίας του

Σανίδα σωτηρίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Βαθιά «ανάσα» πήρε από το εφετείο ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος καλείται να καταθέσει εγγύηση ύψους 175 εκατομμυρίων δολαρίων εντός 10 ημερών.

Είναι το αποτέλεσμα της έφεσης που άσκησε κατά της απόφασης που εκδόθηκε εναντίον του για απάτη που απαιτούσε πληρωμή με ομόλογο ύψους 454 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το πρόστιμο του είχε επιβληθεί όταν κρίθηκε ένοχος, μαζί με τους γιους του, Ντόναλντ Τζούνιορ και Έρικ για οικονομική απάτη με στόχο την εξαπάτηση επενδυτών και δανειστών.

Τραμπ: «Σέβομαι πολύ την απόφαση του εφετείου και θα καταθέσω τα χρήματα»

Με ανάρτησή του στο Truth Social, ο Τραμπ δήλωσε ότι θα συμμορφωθεί με την απόφαση του εφετείου της Νέας Υόρκης και θα καταθέσει είτε εγγύηση, είτε ισοδύναμες κινητές, αξίες είτε μετρητά.

«Σέβομαι πολύ την απόφαση του εφετείου και θα καταθέσω είτε τα 175 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά είτε σε ομόλογα είτε σε τίτλους είτε σε οτιδήποτε άλλο είναι απαραίτητο, πολύ γρήγορα», δήλωσε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους.

Σανίδα σωτηρίας για τον Τραμπ

Το εφετείο της Νέας Υόρκης παρείχε σανίδα σωτηρίας στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, καθώς αποδέχθηκε μια πολύ μικρότερη εγγύηση. Ο Ντόναλντ Τραμπ κινδύνευσε από την πολιτεία της Νέας Υόρκης να προχωρήσει στην κατάσχεση σημαντικών περιουσιακών στοιχείων του.

Είναι μια κρίσιμη και απροσδόκητη νίκη για τον Τραμπ αφού αποτράπηκε μία διαφαινόμενη οικονομική καταστροφή, καθώς σε περίπτωση που το δικαστήριο είχε απορρίψει το αίτημά του -και αν δεν είχε λάβει το πλήρες ποσό της εγγύησης- ο Τραμπ κινδύνευε να χάσει τον έλεγχο των τραπεζικών του λογαριασμών αλλά και ορισμένα από τα ακίνητά του

Τέλος καλό, όλα καλά για τον εκ νέου υποψήφιο πρόεδρο των ΗΠΑ μετά την αναβολή καθώς έχει πλέον στη διάθεσή του 10 ημέρες για να καταθέσει ένα ομόλογο που θα καλύπτει την εγγύηση.

Προβλήματα για τον Τραμπ ενόψει της μάχης των προεδρικών εκλογών

Σύμφωνα με την απόφαση της 16ης Φεβρουαρίου του δικαστή Αρθουρ Ενγκορον σε βάρος του Τραμπ, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ παραποίησε την καθαρή αξία της περιουσίας του και της μεσιτικής εταιρείας της οικογένειάς του προκειμένου να εξαπατήσει δανειστές και ασφαλιστές.

Την Παρασκευή, η ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ απηύθυνε έκκληση για δωρεές από «ένα εκατομμύριο πατριώτες υπέρ του Τραμπ», λέγοντας πως ο «εμβληματικός Trump Tower» βρίσκεται μεταξύ των περιουσιακών στοιχείων που κινδυνεύουν με κατάσχεση.

Το γραφείο της Γενικής Εισαγγελέα της Νέας Υόρκης Λετίθια Τζέιμς, το οποίο χειρίζεται την αστική υπόθεση, δήλωσε ότι ο Τραμπ «εξακολουθεί να αντιμετωπίζει την ευθύνη για την απίστευτη απάτη του».

Ο Ρεπουμπλικανός πρώην πρόεδρος προσπαθεί να ανατρέψει τον Δημοκρατικό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στις επερχόμενες εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, ενώ παράλληλα δίνει μάχη με ποινικές κατηγορίες και αστικές αποφάσεις πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

iefimerida.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση