HomeHL-9Καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκισης ο 43χρονος για το θάνατο της 31χρονης Κλειώς

Καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκισης ο 43χρονος για το θάνατο της 31χρονης Κλειώς

Νέα εξέλιξη στη δίκη της ανθρωποκτονίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης ανακοίνωσε σήμερα την απόφασή του σχετικά με την υπόθεση του θανάτου της 31χρονης Κλειώς, με το δικαστήριο να μετατρέπει την κατηγορία από ανθρωποκτονία σε θανατηφόρα σωματική βλάβη. Ο 43χρονος κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης διάρκειας 10 ετών.

Στο πλαίσιο της δίκης, η ιατροδικαστής Έλενα Κρανιώτη κλήθηκε να καταθέσει, προσφέροντας σημαντικές πληροφορίες που συνέβαλαν στην απόφαση του δικαστηρίου. Τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έκθεσης κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος της Κλειώς οφείλεται σε ισχυρό ταρακούνημα της κεφαλής, ενώ δεν υπήρξε απόπειρα επίθεσης με γροθιές, όπως αρχικά είχε υποστηρίξει η κατηγορία.

Η πρωτόδικη απόφαση είχε καταδικάσει τον κατηγορούμενο σε 13 χρόνια φυλάκισης, ωστόσο, η εφέσιμη απόφαση μείωσε την ποινή σε 10 χρόνια, λαμβάνοντας υπόψη τις νέες ενδείξεις που προέκυψαν κατά τη δίκη.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος ισχυριζόταν συνεχώς ότι δεν είχε σκοπό να προκαλέσει βλάβη στην Κλειώ, εξέφρασε τη λύπη του για τον θάνατο της και τόνισε την αγάπη του προς εκείνη.

Η υπεράσπιση υπογράμμισε το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος πάντοτε υποστήριζε την αθωότητά του και ότι ο θάνατος της Κλειώς οφείλεται σε ατύχημα κατά τη διάρκεια ενός παρεξηγημένου επεισοδίου.

Η απόφαση του δικαστηρίου έλαβε υπόψη την παρουσία σοβαρών προβλημάτων υγείας στην Κλειώ, καθώς και την προσπάθεια του ζευγαριού να απεξαρτηθεί από τα ναρκωτικά.

Διαφήμιση
Διαφήμιση