HomeHL-TOPΈνοχος για ανθρωποκτονία για το δυστύχημα με θύματα τον Γιάννη και τη Στέλλα

Ένοχος για ανθρωποκτονία για το δυστύχημα με θύματα τον Γιάννη και τη Στέλλα

Η απόφαση του δικαστηρίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένοχο για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και διατάραξη συγκοινωνιών έκρινε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων τον 20χρονο, Γεωργιανό κατηγορούμενο για το τραγικό τροχαίο που στοίχισε τη ζωή του Γιάννη και της Στέλλας έξω από το Πολυτεχνείο τον Αύγουστο του 2017.

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, η εισαγγελέας πρότεινε ποινή 4 ετών για κάθε θανόντα για την ανθρωποκτονία και 18 μηνών για την διατάραξη συγκοινωνιών.

Η εισαγγελέας δήλωσε ότι η ποινή δεν μπορεί να ανασταλεί καθώς υπερβαίνει τα 5 έτη, αλλά κατ εφαρμογή ευνοϊκών διατάξεων μπορεί να μετατραπεί σε χρηματική ποινή προς 5 ευρώ ημερησίως

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή 4 ετών για κάθε θανόντα και συνολικά 6 ετών και 9 μηνών (κατά συμψηφισμό), με ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση. Η ποινή ειναι εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ τη μέρα.

Η έφεση έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, δηλαδή ο καταδικασθείς μένει εκτός φυλακής ασκώντας έφεση, με την προϋπόθεση να μην οδηγήσει αυτοκίνητο, όπως αποφάσισε το δικαστήριο.

“Κατέστρεψε δυο οικογένειες, μας ακρωτηρίασε. Δεν ζούμε πια”

Στο δικαστήριο κατέθεσε ανωμοτί η μητέρα της 20χρονης Στέλλας.

“Την άλλη μέρα θα έφευγε με το καράβι και είχαν κανονίσει να τους πάρει ταξί στο λιμάνι. Αλλά επειδή είχε σκύλο, μου είχε πει ότι θα πήγαινε το πρωί να πάρει κάτι φαγώσιμο για τον σκύλο να έχει στο καράβι. Μιλήσαμε το προηγούμενο βράδυ για αυτό. Το πρωί τον πήρα τηλέφωνο και δεν απαντούσε.

Δεν το έκανε ποτέ αυτό, άρχισα να ταράζομαι. Και όταν το έμαθα, η καρδιά μου ράγισε”.

Δήλωσε ακόμα στο δικαστήριο ότι ο κατηγορούμενος χτύπησε τα παιδιά από πίσω μαζί με τον σκύλο, όπως εκείνοι περπατούσαν στο ρεύμα προς Κουνουπιδιανά.

“Όλοι μας είπαν, και από την τροχαία, και από το μίνι μαρκετ και οι μάρτυρες, ότι έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα. “Κατέστρεψε δυο οικογένειες, μας ακρωτηρίασε. Δεν ζούμε πια”, είπε η μητέρα της Στέλλας.

“Δεν είναι αμέλεια, είναι εγκληματική οδική συμπεριφορά και είναι δόλος”

“Γνωρίζω ότι ο κατηγορούμενος εις γνώση του έτρεχε με 127 χιλιόμετρα, σε δρόμο που είχε όριο 40 χιλιόμετρα. Εκσφενδόνισε τον Γιάννη στα 71 μετά και παρέσυρε πάνω στο καπό για 109 μέτρα. Μόνο μετά από αυτό σταμάτησε. Αυτό δεν είναι αμέλεια, είναι εγκληματική οδηγική συμπεριφορά και είναι δόλος. Γι αυτό και ζητάμε αλλαγή κατηγορίας ” είπε η μητέρα του Γιάννη.

“Κρατιόμαστε τόσα χρόνια και περιμένουμε την απόφασή σας, όχι εμείς αλλά όλη η Ελλάδα. Αυτός ο άνθρωπος είναι έξω και η μητέρα του τον αγκαλιάζει, ενώ εμείς χάσαμε τα παιδιά μας”, δήλωσε ακόμα.

“Θέλω να ξαναδώ το χαμόγελο όχι μόνο του Γιάννη, αλλά και των άλλων δυο παιδιών μου. Και δεν μπορώ, γιατί ακρωτηρίασε τις ψυχές τους”, είπε με εμφανή συγκίνηση.

“Έκανα αμέσως αναστροφή και είδα νεκρό τον Γιάννη”

Κάτοικος Κουνουπιδιανών που πήγαινε στη δουλειά του και ήταν εκείνος που ειδοποίησε το περιστατικό κατέθεσε τα εξής:

“Είδα τα παιδιά στο πλάι και είδα ένα αυτοκίνητο να τρέχει πολύ γρήγορα. Εγώ πήγαινα προς την απέναντι κατεύθυνση και τον είδα να κάνει μια κίνηση που έμοιαζε να είναι σαν να παίρνει κινητό η να κάνει κάτι στο ράδιο. Πέρασε και άκουσα το μπαμ. Έκανα αμέσως αναστροφή και είδα νεκρό τον Γιάννη.

Το σκυλί ξεψύχησε στα χέρια μου. Και μετά είδα την κοπελιά εκεί όπου είχε σταματήσει το αυτοκίνητο.

Αυτός βγήκε από το αυτοκίνητο, ήταν τρομαγμένος, σαστισμένος. Έκατσε πίσω από το αμάξι και μιλούσε στο κινητό.

Στον δρόμο αυτόν πάντα τρέχουν, η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να είναι μόνιμα η τροχαία εκεί”, είπε ο μάρτυρας.

Η διαδικασία αναλώθηκε για κάποια λεπτά στη συνέχεια, στο αν ο κατηγορούμενος έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα ή όχι και τι μπορεί να σημαίνει αυτό. Ακολούθησε άλλος μάρτυρας, επίσης κάτοικος Κουνουπιδιανών, ο οποίος ήταν στο μπαλκόνι του σπιτιού του την ώρα του τροχαίου.

“Άκουσα ενα μπαμ και κατέβηκαν στον δρόμο να δω”, κατέθεσε.

“Είδα ενα σκυλί που ψυχομαχούσε, είδα ενα παλικάρι δυο μέτρα, νεκρό, και μετά την κοπέλα”.

Κλήθηκε άλλη μάρτυρας, επίσης κάτοικος της περιοχής, η οποία περιέγραψε και εκείνη την εικόνα που αντίκρισε μετά το ατύχημα, με τη νεκρή Στέλλα πάνω στο καπό και τον νεκρό Γιάννη στο έδαφος.

Τέταρτος μάρτυρας, ο οποίος μετέβαινε στη δουλειά, κατέθεσε στη συνέχεια:

“Είδα ενα μηχανάκι να σέρνεται καταπάνω μου στην άσφαλτο. Αυτομάτως το βλέμμα μου πήγε στο αντίθετο ρεύμα. Είδα έναν άνθρωπο στον αέρα κι ενα σκύλο”

Ερωτώμενος όμως από την πολιτική αγωγή, αν θεωρεί λογικό να έχει επιταχύνει περισσότερο ακόμα ο οδηγός μετά την πρόσκρουση, όπως αναφέρεται στην πραγματογνωμοσύνη, απάντησε ότι δεν του φαίνεται λογικό.

Διαφήμιση
Διαφήμιση