HomeHL-SportsΤι είδαμε στην τρίτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Euro 2020

Τι είδαμε στην τρίτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Euro 2020

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ευθύμης Φασουλάκης
Ευθύμης Φασουλάκης

Απόψε 23/6, ολοκληρώθηκε η τρίτη και τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Euro 2020 και διαμορφώθηκε το παζλ των ομάδων που θα αγωνιστούν στην φάση των 16.

Είδαμε για άλλη μια αγωνιστική , πολλά γκολ και θέαμα και αποτελέσματα που διαμόρφωσαν άκρως ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις στην επόμενη φάση.

Ας δούμε λοιπόν τι έγινε σε κάθε όμιλο ξεχωριστά.

Στον πρώτο όμιλο, η Ιταλία με πολλές αλλαγές στην σύνθεσή της, νίκησε εύκολα και χωρίς να φορτσάρει 1-0 την Ουαλία, σε ένα αποτέλεσμα που βόλεψε και τις 2 , καθώς πέρασαν ως 1η και 2η αντίστοιχα στην επόμενη φάση.

Η Ελβετία ναι μεν κέρδισε την απογοητευτική Τουρκία και πέρασε τελικά ως μια εκ των καλύτερων 3ων στην επόμενη φάση, αλλά πραγματικά σε αυτόν τον όμιλο, οι ομάδες είχαν καλύτερη διασταύρωση στους 16 ανάλογα με το που τερμάτισαν στον όμιλο . Η πρώτη Ιταλία θα παίξει με την Αυστρία, η δεύτερη Ουαλία με την Δανία, ενώ η τρίτη Ελβετία, θα έχει πολύ δύσκολο έργο κόντρα στην Γαλλία.

Στον δεύτερο όμιλο, το Βέλγιο πήρε άλλη μια νίκη απέναντι στην Φινλανδία ενώ η Δανία κέρδισε την Ρωσία με 4-1 , δημιουργώντας μια τριπλή ισοβαθμία στους 3 βαθμούς, από την οποία ωφελήθηκε μόνο η Δανία που πέρασε ως 2η, καθώς η τρίτη Φινλανδία δεν είχε αρκετά καλή συγκομιδή βαθμών και διαφορά τερμάτων για να προκριθεί.

Στον τρίτο όμιλο , η Ολλανδία απέδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι η καλύτερη ομάδα του ομίλου καθώς κέρδισε εύκολα και την Βόρεια Μακεδονία, ενώ η Αυστρία κέρδισε ναι μεν την Ουκρανία και προκρίθηκε ως δεύτερη, αλλά με βάση ότι έγινε τελικά ίσως θα προτιμούσε να βρίσκεται στην θέση της ομάδας του Σεφτσένκο.

Και αυτό γιατί, οι Αυστριακοί θα αντιμετωπίσουν την Ιταλία, ενώ οι Ουκρανοί, που προκρίθηκαν ως η τελευταία από τις καλύτερες τρίτες, έπεσαν από την Ακρόπολη και βρήκαν πορτοφόλι, καθώς θα αντιμετωπίσουν τους Σουηδούς, που ρεαλιστικά είναι αντίπαλος που μπορούν να διεκδικήσουν από αυτόν την πρόκριση.

Στον τέταρτο όμιλο, η Κροατία έδειξε την ποιότητά της και νίκησε την Σκωτία και μάλιστα με 3-1 που της έδωσε την δεύτερη θέση και την έφερε αντιμέτωπη με την Ισπανία. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, οι Άγγλοι κέρδισαν τους Τσέχους και θα αντιμετωπίσουν τους Γερμανούς στο Γουέμπλει σε ένα πολύ σπουδαίο παιχνίδι, ενώ η Τσεχία που προκρίθηκε σαν μια από τις καλύτερες τρίτες θα αντιμετωπίσει την Ολλανδία.

Στον πέμπτο όμιλο, είχαμε δύο εκπληκτικά παιχνίδια σε αυτήν την αγωνιστική.

Η Ισπανία, έδειξε επιτέλους την ποιότητά της, κέρδισε 5-0 την Σλοβακία και προκρίθηκε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, δημιουργώντας ελπίδες για την συνέχεια. Μαζί της ως πρώτη, πέρασε η Σουηδία, που αν και ζορίστηκε, κέρδισε με 3-2 την Πολωνία και θα αντιμετωπίσει την Ουκρανία, σε ένα από τα πιο αμφίρροπα ζευγάρια της φάσης των 16.

Τέλος στον 6ο όμιλο , Πορτογαλία και Γαλλία αναδείχθηκαν ισόπαλες με 2-2 σε ένα παιχνίδι με 3 πέναλτι και προκρίθηκαν αμφότερες στην επόμενη φάση.

Οι Πορτογάλοι που προκρίθηκαν ως τρίτοι, θα αντιμετωπίσουν το Βέλγιο, στο ίσως πιο σημαντικό παιχνίδι των 16, ενώ η Γαλλία την Ελβετία σε παιχνίδι με ξεκάθαρο φαβορί.

Η Γερμανία αν και έφτασε μια ανάσα από τον αποκλεισμό, πήρε με πολύ δυσκολία ισοπαλία με 2-2 από την αξιόμαχη για ακόμα μια φορά Ουγγαρία και θα αντιμετωπίσει την Αγγλία , σε Βρετανικό έδαφος, σε μια αναμέτρηση πολύ δύσκολη για την ομάδα του Λεβ

Τα ζευγάρια της φάσης των 16 λοιπόν είναι :

Βέλγιο-Πορτογαλία
Ιταλία-Αυστρία
Γαλλία-Ελβετία
Κροατία-Ισπανία
Σουηδία-Ουκρανία
Αγγλία-Γερμανία
Ολλανδία-Τσεχία
Ουαλία-Δανία

Υπάρχουν παιχνίδια με ξεκάθαρο φαβορί , αλλά τα περισσότερα είναι αμφίρροπα και υπόσχονται συγκινήσεις και πλούσιο θέαμα. Και προσπαθώντας να προβλέψουμε τις διασταυρώσεις στις επόμενες φάσεις, τα παιχνίδια θα γίνονται ακόμα πιο συναρπαστικά.

Ευχή όλων είναι, να συνεχιστούν τα πολλά γκολ και το πλούσιο θέαμα που είδαμε στην φάση των ομίλων και στα νοκ άουτ και να κατακτήσει την διοργάνωση μια ομάδα που θα παίζει όμορφο και θεαματικό ποδόσφαιρο

Ευθύμης  Φασουλάκης

Διαφήμιση
Διαφήμιση