HomeHL-SportsΤι είδαμε στους ημιτελικούς του Euro 2020

Τι είδαμε στους ημιτελικούς του Euro 2020

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Του Ευθύμη Φασουλάκη
Του Ευθύμη Φασουλάκη

Απόψε, ολοκληρώθηκε και η ημιτελική φάση του Euro 2020 με το ζευγάρι του τελικού που προέκυψε να είναι Ιταλία- Αγγλία, μετά από 2 συγκλονιστικούς ημιτελικούς.

Ας δούμε λοιπόν συνοπτικά τι συνέβη σε κάθε έναν από τους 2 ημιτελικούς της διοργάνωσης.

Ο πρώτος χρονικά αγώνας, ήταν το μεσογειακό ντέρμπι της Ιταλίας με την Ισπανία. Οι Ιταλοί, παρότι είχαν παρουσιάσει καλύτερο πρόσωπο από τους αντιπάλους τους, ως τώρα στην διοργάνωση, δεν ήταν καλύτεροι σε αυτόν τον αγώνα, επηρεασμένοι από την απουσία του Σπινατσόλα και το γρήγορο παιχνίδι των αντιπάλων τους.

Παρόλα αυτά, προηγήθηκαν με το υπέροχο γκολ του Κιέζα στο 60ο λεπτό και έδειχναν να ελέγχουν το παιχνίδι, αλλά οι πολύ καλοί Ισπανοί βρήκαν γκολ με τον Μοράτα στο 80ο λεπτό και οδήγησαν το παιχνίδι στην παράταση.

Εκεί δεν μπόρεσε να αλλάξει κάτι και οι 2 ομάδες οδηγήθηκαν στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι. Τα 2 πρώτα άστοχα πέναλτι των Λοκατέλι και Όλμο, ακολούθησαν 5 συνεχόμενα εύστοχα και από τις 2 ομάδες, ως ότου, ο Μοράτα νικήθηκε από τον Ντοναρούμα. Στη συνέχεια, ο σπεσιαλίστας Ζορζίνιο, με μια εκπληκτική εκτέλεση κέρδισε τον Σιμόν και έστειλε την Ιταλία στον τελικό.

Η ομάδα του Μαντσίνι, έχει παρουσιάσει ως τώρα ένα πάρα πολύ καλό πρόσωπο στην διοργάνωση, παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο όποτε έχει χώρους και αμύνεται σωστά όταν χρειαστεί και σίγουρα μπαίνει με ανεβασμένη ψυχολογία και μεγάλες πιθανότητες στον τελικό της Κυριακής.

Οι Φούριας Ρόχας από την άλλη, έφτασαν μακρύτερα από ότι προβλεπόταν στην αρχή, απέδωσαν από ένα σημείο και μετά επιθετικό ποδόσφαιρο σκοράροντας πολλά γκολ και η παρουσία τους στην διοργάνωση έχει σίγουρα θετικό πρόσωπο.

Στον δεύτερο ημιτελικό, η Αγγλία, αν και δυσκολεύτηκε για μεγάλο μέρος του παιχνιδιού, κέρδισε με 2-1 στην παράταση την Δανία και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Οι Άγγλοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων από την αρχή, αλλά βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το εκπληκτικό γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντάμσγκαρντ στο 30ο λεπτό, που ανάγκασε τον Πίκφορντ να μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα του για πρώτη φορά στην διοργάνωση.

Εννέα λεπτά αργότερα, μετά από συνδυασμό Κέιν και Σάκα, ο Κιάερ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του προσπαθώντας να ανακόψει τον Στέρλινγκ γράφοντας το τελικό (για την κανονική διάρκεια) 1-1. Και ήταν τελικό καθώς οι ευκαιρίες των Άγγλων σταματούσαν στον εκπληκτικό Σμάιχελ.

Στην παράταση, η Αγγλία κέρδισε , ένα ελαφρώς αμφισβητούμενο πέναλτι στο 103ο λεπτό, καθώς υπήρχαν 2 μπάλες στον αγωνιστικό χώρο την ώρα της παράβασης πάνω στον Στέρλινγκ. Ο Κέιν έχασε το πέναλτι αλλά στην επαναφορά κατάφερε να γράψει το 2-1. Στη συνέχεια δεν άλλαξε τίποτα και οι Άγγλοι έκλεισαν θέση για τον τελικό.

Οι Δανοί, έκαναν μια εκπληκτική διοργάνωση σε γενικές γραμμές, μετά από τα 2 πρώτα ματς που ήταν και επηρεασμένοι από το συμβάν με τον Έρικσεν. Απέδωσαν θεαματικό ποδόσφαιρο, σκόραραν (μαζί με την Ισπανία) τα περισσότερα γκολ στην διοργάνωση και έπεσαν με ψηλά το κεφάλι, κόντρα σε έναν ποιοτικότερο αντίπαλο.

Οι Άγγλοι , έφτασαν ως εδώ, με όπλα την εκπληκτική τους άμυνα, που έχει μόλις 1 γκολ παθητικό σε 6 παιχνίδια, αλλά και την ποιότητα ποδοσφαιριστών όπως οι Κέιν και Στέρλινγκ. Στον τελικό της Κυριακής, η Αγγλία θα έχει και την δεδομένη στήριξη της κερκίδας, αλλά και το άγχος που προσδίδει σε μια ομάδα το να γίνεται ο τελικός στην έδρα της.

Επειδή έχει να αντιμετωπίσει μια ομάδα, που τόσο ποιοτική δεν έχει αντιμετωπίσει ως τώρα στην διοργάνωση, θα πρέπει να πιάσει πολύ καλή απόδοση για να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί και να φέρει για πρώτη φορά το τρόπαιο του Πρωταθλητή Ευρώπης στην Γηραιά Αλβιώνα.

Δυστυχώς, απομένει ένας αγώνας μόνο για να τελειώσει αυτή η εκπληκτική διοργάνωση που μας έχει χαρίσει τόσο πολύ θέαμα, γκολ και όμορφες στιγμές. Όμως πρόκειται για έναν τελικό ανάμεσα σε 2 πολύ μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις, που βάσει της απόδοσής τους, αξίζουν και οι 2 τον τίτλο.

Προβλέψεις είναι δύσκολο να γίνουν και μένει να δούμε στο γήπεδο, ποια ομάδα θα φτάσει στο τέλος του δρόμου νικήτρια.

Ευθύμης  Φασουλάκης

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση