HomeHL-SportsΤα συμπεράσματα της κλήρωσης του πρωταθλήματος για τον ΟΦΗ και τους μεγάλους.

Τα συμπεράσματα της κλήρωσης του πρωταθλήματος για τον ΟΦΗ και τους μεγάλους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Του Ευθύμη Φασουλάκη

 

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του πρωταθλήματος της Superleague για την σεζόν 2022-2023.

Οι πρώτες αγωνιστικές θα κρίνουν πάρα πολλά για την έκβαση του πρωταθλήματος για όλες τις ομάδες , που θα θέλουν μια καλή εκκίνηση στο πρωτάθλημα και έτσι μια καλή κλήρωση θα τους έδινε πολύ περισσότερες πιθανότητες για να το πετύχουν.

Για να δούμε λοιπόν τι επεφύλαξε η κλήρωση για τον ΟΦΗ και για τους μεγάλους πέντε του πρωταθλήματος.

Ο ΟΦΗ ξεκινάει το πρωτάθλημα εκτός έδρας με τον Ατρόμητο και στη συνέχεια αντιμετωπίζει εντός έδρας τον Παναθηναϊκό. Στον πρώτο γύρο αντιμετωπίζει ΠΑΟ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό εντός και Άρη , ΑΕΚ εκτός.

Στις πρώτες 6 αγωνιστικές αντιμετωπίζει ναι μεν ΠΑΟ και ΠΑΟΚ , αλλά εντός, και τα εκτός έδρας παιχνίδια του επιτρέπουν να κάνει ένα καλό ξεκίνημα με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συγκομιδή.

Ο Ολυμπιακός ξεκινάει το πρωτάθλημα με τον ΠΑΣ εντός έδρας και το πρώτο ντέρμπι είναι στην 5η αγωνιστική με τον Άρη εκτός έδρας. Όπως εκτός έδρας αντιμετωπίζει και τον ΠΑΟ στον πρώτο γύρο ενώ τους ΠΑΟΚ και ΑΕΚ εντός.

Στις πρώτες 6 αγωνιστικές έχει 4 εντός έδρας με υποδεέστερους αντιπάλους, σε ένα γενικά βατό πρόγραμμα που του επιτρέπει να συνδυάσει την έναρξη των επίσημων ευρωπαϊκών διοργανώσεων εφόσον προκριθεί με αγώνες που θα επιτρέψουν ένα σχετικό rotation.

Ο ΠΑΟΚ ξεκινάει και αυτός εντός έδρας με τον Παναιτωλικό και έχει επίσης 4 στα 6 πρώτα παιχνίδια εντός έδρας, αν και ένα από αυτά είναι με τον Παναθηναϊκό και την 3η αγωνιστική αντιμετωπίζει τον Άρη εκτός έδρας.

Όπως εκτός έδρας αντιμετωπίζει και Ολυμπιακό και ΑΕΚ στον πρώτο γύρο. Αυτό αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση, γιατί το πρόγραμμα μοιάζει βατό ενώ δεν είναι και θα υπάρχουν και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις εφόσον κάνει την ανατροπή κόντρα στην Λέφσκι την ερχόμενη εβδομάδα.

Ό Άρης ξεκινάει κόντρα στον Λεβαδειακό εντός έδρας και έχει 3 εντός και 3 εκτός έδρας τις πρώτες  6 αγωνιστικές. Ενώ έχει ΠΑΟΚ , Ολυμπιακό και ΑΕΚ εντός και μόνο τον Παναθηναϊκό εκτός.

Με δεδομένο ότι έχει μεγάλες ελπίδες για ευρωπαϊκή πορεία μες στη χρονιά, το πρόγραμμα του στον πρώτο γύρο του επιτρέπει να ξεκινήσει καλά και να αποκτήσει ψυχολογία για την συνέχεια του πρωταθλήματος, χωρίς να επιβαρυνθεί πάρα πολύ εις βάρος των ευρωπαϊκών του υποχρεώσεων.

Τέλος ο Παναθηναϊκός ξεκινάει με  τον Ιωνικό στην Λεωφόρο, έχει 3 εντός και 3 εκτός έδρας παιχνίδια τις πρώτες αγωνιστικές αλλά υπάρχει μια τεράστια διαφορά σε σχέση με τους άλλους. Την 6η αγωνιστική αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ εκτός έδρας ενώ την 4η την ΑΕΚ εντός , σε ένα παιχνίδι που ενδεχομένως να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών.

Αυτό ανεβάζει την κλίμακα δυσκολίας, ιδιαίτερα αν έχει περάσει το εμπόδιο της Σλάβια Πράγας και συμμετέχει στο Conference League.  Επιπλέον αντιμετωπίζει και Ολυμπιακό και Άρη εντός έδρας στον πρώτο γύρο.

Γενικά το πρόγραμμα με την εξαίρεση  των 2 αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών που θα δυσκολέψουν το έργο του είναι αρκετά βατό και του επιτρέπει ένα καλό ξεκίνημα αν και εφόσον ενισχυθεί στις θέσεις που πρέπει.

Όλες οι ομάδες μετά την κλήρωση ξεκινάνε τον προγραμματισμό τους για την πρώτη αγωνιστική που θα διεξαχθεί 20-21/8 και θα τρέξουν να καλύψουν τυχόν κενά για να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμες για την έναρξη του πρωταθλήματος. 

Ευθύμης  Φασουλάκης

Διαφήμιση
Διαφήμιση