HomeΣΠΟΡΤι έχουμε δει ως τώρα στην Σούπερ Λιγκ 1 ;

Τι έχουμε δει ως τώρα στην Σούπερ Λιγκ 1 ;

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Του Ευθύμη Φασουλάκη
Του Ευθύμη Φασουλάκη

Με το πέρας  της 5ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ 1 , έχουν αρχίσει να βγαίνουν τα πρώτα συμπεράσματα για το τι κατάσταση βρίσκονται οι ομάδες, παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες διεξαγωγής του πρωταθλήματος.

Οι 2 νεοφώτιστες ομάδες έχουν ξεκινήσει πολύ αργότερα τις υποχρεώσεις τους και αυτό δημιουργεί μια όχι και τόσο ομοιογενή εικόνα στην βαθμολογία, καθώς δεν έχουν όλες οι ομάδες τους ίδιους αγώνες.

Παρόλα αυτά ήδη ξεχωρίζουν οι ομάδες που εντυπωσιάζουν αλλά και αυτές που απογοητεύουν.

Στην πρώτη κατηγορία, ανήκει φυσικά ο Άρης. Οι Κίτρινοι, παρά τον ταπεινωτικό ευρωπαϊκό τους αποκλεισμό, έχουν ανακάμψει και με μια σχεδόν αψεγάδιαστη πορεία, έχουν καταλάβει την κορυφή στο πρώτο αυτό κομμάτι της σεζόν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της καλής τους πορείας είναι το γεγονός, ότι ακόμα και στο παιχνίδι που έχασαν βαθμούς στο 2-2 δηλαδή με τον ΠΑΣ , επέστρεψαν από το 0-2 , δείγμα δηλαδή ομάδας που αρνείται να χάσει.

Επίσης πολύ θετικά δείγματα έχει δείξει φέτος ως τώρα και ο Βόλος. Οι Θεσσαλοί,  έχουν ήδη 2 εκτός έδρας νίκες και έχουν χάσει βαθμούς μόνο από τον πρωτοπόρο Άρη και από τον ΠΑΟΚ .

Πολύ καλή αρχή από την ομάδα του Βόλου που αν συνεχιστεί, μπορεί να τους εξασφαλίσει γρήγορα την παραμονή και να τους κάνει να κοιτάξουν ψηλά.

Όσον αφορά τις απογοητεύσεις , πρώτη θέση σε αυτήν την θλιβερή κατηγορία έχει ο Παναθηναϊκός.  Οι Πράσινοι ,  δεν έχουν σπάσει το ρόδι στις νίκες ακόμα , μην έχοντας καν να αντιμετωπίσουν κάποιον από τους μεγάλους εκτός έδρας.

Ήττες με Αστέρα και Άρη και ισοπαλίες με ΑΕΛ και ΟΦΗ, ήδη μια αλλαγή προπονητή και η ομάδα χρειάζεται επειγόντως νίκες στα παιχνίδια με Βόλο και στο εξ αναβολής με τον Απόλλων, διαφορετικά θα βρεθεί από πολύ νωρίς εκτός στόχων και κάτω από τρομερή πίεση.

Κακό πρόσωπο ως τώρα έχουν δείξει και η ΑΕΛ και η Λαμία. Η ΑΕΛ ναι μεν έχει την εντός έδρας ισοπαλία με τον ΠΑΟ , που όμως βάσει του προσώπου που δείχνουν οι Πράσινοι δεν είναι και τρομερό κατόρθωμα  και έχουν χάσει ακόμα και από τον νεοφώτιστο και χωρίς αγωνιστικό ρυθμό Απόλλων.

Η Λαμία από την άλλη , είναι η μοναδική ομάδα χωρίς βαθμό και το χειρότερο είναι ότι δείχνει φέτος να χάνει ως τώρα με κάτω τα χέρια τα περισσότερα της παιχνίδια.

Από τις υπόλοιπες ομάδες, καμία δεν έχει ούτε πολύ θετικό ούτε πολύ αρνητικό πρόσωπο. Όσον αφορά τους Ολυμπιακό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, οι όποιες αστάθειες στην απόδοσή τους, δικαιολογούνται σε ένα κομμάτι από τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις που άρχισαν και φέτος πολύ νωρίς.

Το πρωτάθλημα ναι μεν βρίσκεται σε αρχικό στάδιο, αλλά φέτος δεν είναι και τόσες πολλές οι αγωνιστικές της κανονικής διάρκειας , για αυτό οι ομάδες που βρίσκονται πίσω καλό θα ήταν να αναδιοργανωθούν εν όψει τις δύσκολης συνέχειας , ενώ αυτές που έχουν αναρριχηθεί στις υψηλές θέσεις να διατηρήσουν όσο το δυνατόν γίνεται την συνταγή της επιτυχίας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση