HomeHL-9Αντιδήμαρχος Κρήτης υπό πειθαρχική δίωξη: Αθέμιτες μεταδημοτεύσεις σε εκατοντάδες περιπτώσεις

Αντιδήμαρχος Κρήτης υπό πειθαρχική δίωξη: Αθέμιτες μεταδημοτεύσεις σε εκατοντάδες περιπτώσεις

Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας αποκαλύπτει παράνομες ενέργειες μεταδημότευσης σε δήμο της Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ) ζητεί την έναρξη πειθαρχικής δίωξης εναντίον ενός αντιδημάρχου, ο οποίος εμπλέκεται σε εκατοντάδες μη νόμιμες αποφάσεις μεταδημότευσης σε ένα δήμο της Κρήτης, όπως προέκυψε από έλεγχο που διενήργησε η Περιφερειακή Υπηρεσία Ρεθύμνου της ΕΑΔ.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2023, η ΕΑΔ εξέτασε 586 αιτήματα μεταδημότευσης και 366 αιτήματα για βεβαίωση μονίμου κατοικίας σε αυτόν τον δήμο. Από τον έλεγχο προέκυψε ότι 324 αποφάσεις μεταδημότευσης και 305 βεβαιώσεις μονίμου κατοικίας εκδόθηκαν χωρίς την απαιτούμενη εξουσιοδότηση ή βάσει μη νόμιμων δικαιολογητικών. Επιπλέον, 367 πράξεις μεταδημότευσης εκδόθηκαν βάσει μη νόμιμων δικαιολογητικών.

Με βάση τα ευρήματα του ελέγχου, η ΕΑΔ ζήτησε την εκκίνηση πειθαρχικής δίωξης εναντίον του αντιδημάρχου, καθώς και την ανάκληση των μη νόμιμων αποφάσεων και βεβαιώσεων. Επιπλέον, έγιναν συστάσεις προς το δήμο για τη βελτίωση των διαδικασιών έκδοσης αυτών των εγγράφων, με στόχο την αποφυγή παρόμοιων παραβάσεων στο μέλλον.

Η υπόθεση αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία, ενώ οι αρμόδιες αρχές θα πρέπει να δράσουν ανάλογα με τα ευρήματα του ελέγχου της ΕΑΔ.

 

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση