HomeΕΛΛΑΔΑΠοινική δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο

Ποινική δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο

Βρίσκεται στον ανακριτή και αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο ανακριτής σε βάρος του ανεξάρτητου βουλευτή Κωνσταντίνου Φλώρου.

Μετά την πρωτοφανή επίθεση του Κωνσταντίνου Φλώρου εντός Βουλής, σε βάρος του βουλευτή Βασίλη Γραμμένου με γροθιές νωρίτερα σήμερα, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για βιαιοπραγία κατά βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του (άρθρο 157ΠΚ). Το αδίκημα αυτό που τιμωρείται με ποινή κάθειρξης από πέντε έως δέκα έτη.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής αυτή την ώρα βρίσκεται στο γραφείο του ανακριτή και αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί. Σημειώνεται πως μέχρι την απολογία του, θα παραμείνει υπό κράτηση. Αναλυτικότερα, σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη με βάση το άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα στην κακουργηματική μορφή της πρώτης παραγράφου.

Η παράγραφος ορίζει ότι «όποιος με βία ή με απειλή βίας επιβάλλει στη Βουλή ή την Κυβέρνηση ή σε μέλος τους την εκτέλεση, παράλειψη ή ανοχή πράξης που ανάγεται στα καθήκοντά τους ,τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών. Η ίδια ποινή επιβάλλεται αν η πράξη στρέφεται κατά αρχηγού αναγνωρισμένου κατά τον κανονισμό της Βουλής πολιτικού κόμματος».

Νωρίτερα το απόγευμα της Τετάρτης, η συνήγορος του ανεξάρτητου βουλευτή Κωνσταντίνου Φλώρου Βάσω Πανταζή, μίλησε για το πρωτοφανές περιστατικό που ξεκίνησε σήμερα εντός της αίθουσας της Ολομέλειας της Βουλής και ολοκληρώθηκε εκτός αυτής, επιχειρώντας να αποπολιτικοποιήσει την επίθεση του εντολέα της εναντίον του Βασίλη Γραμμένου.

«Δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί δίνουμε πολιτική διάσταση σε κάτι εντελώς προσωπικό», είπε η κυρία Πανταζή. «Ατυχέστατο, μεμονωμένο και προσωπικό», χαρακτήρισε το περιστατικό η συνήγορος του Κωνσταντίνου Φλώρου.  Η συνήγορος του ανεξάρτητου βουλευτή δήλωσε: «Υπάρχει προσωπικό ζήτημα μεταξύ των δύο προσώπων», και μετά συνέχισε αποκαλύπτοντας ότι η διαφωνία μεταξύ των δύο βουλευτών ξεκίνησε από τα social media. «Υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες που αυτή τη στιγμή καταθέτουν στην Ασφάλεια», είπε η Βάσω Πανταζή.

Η συνήγορος συνέδεσε την επίθεση που εξαπέλυσε ο πελάτης της εναντίον του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης με την «ελληνική κουλτούρα». «Ο ποινικός νομοθέτης στην Ελλάδα, σκέφτεται την ελληνική κουλτούρα γιατί ο ποινικός νόμος γράφεται με βάσει τις προσωπικότητες των ανθρώπων που ζουν σε μια χώρα, [ο νομοθέτης] έχει επιλέξει την δικαιολογημένη αγανάκτηση ως λόγο άρσης του αδίκου», είπε προς υπεράσπιση του ανεξάρτητου βουλευτή Κωνσταντίνου Φλώρου.

Το χρονικό της επίθεσης

Ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Βασίλης Γραμμένος, ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Κυριάκου Βελόπουλου, όπως καταγγέλλουν αυτόπτες μάρτυρες άρχισε να βρίζει τη μητέρα του Κωνσταντίνου Φλώρου και σύζυγο του μηνυτή Ευστάθιου Φλώρου. Οι διάλογοι αυτοί διαδραματίστηκαν εντός της αίθουσας της Ολομέλειας της Βουλής, ενώπιον και άλλων βουλευτών. Κατά πληροφορίες τουλάχιστον δύο βουλευτές ήταν παρόντες όταν ο Γραμμένος καθύβριζε τον Φλώρο.

Μετά το πρωτοφανές για τα δεδομένα της ελληνικής πολιτικής περιστατικό, ο ανεξάρτητος βουλευτής Φλώρος κρατήθηκε στο Φρουραρχείο, αφού ομόφωνα η Ολομέλεια, έπειτα από εισήγηση του προέδρου της Βουλής, Κώστα Τασούλα, αποφάσισε να αποβληθεί για 15 ημέρες, συνελήφθη και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ. Μετά τον σχηματισμό της δικογραφίας αναμένεται να οδηγηθεί στο αυτόφωρο στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων όπου πρόκειται να του ασκηθεί κακουργηματική δίωξη με βάση του άρθρου 157 του Ποινικού Κώδικα. Ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Γραμμένος μεταφέρθηκε στο ιατρείο της Βουλής, προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, αφού όπως υποστηρίζει, υπέστη κάταγμα ρινικού οστού.

lifo.gr

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση