HomeΕΛΛΑΔΑΑντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης για τον πρώτο γάμο ομόφυλου ζευγαριού

Αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης για τον πρώτο γάμο ομόφυλου ζευγαριού

«Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στη διαδικασία»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για τον πρώτο γάμο ομόφυλου ζευγαριού στην Ελλάδα, μίλησε στην ΕΡΤ ο αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης Κώστας Αναγνωστόπουλος που τέλεσε τον γάμο, σημειώνοντας πως η διαδικασία ήταν ίδια με αυτή του γάμου ετερόφυλου ζευγαριού. «Δεν αλλάζει κάτι στα χαρτιά. Η μόνη προσαρμογή που έγινε ήταν στη φόρμα από το υπουργείο»,  αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος, αρμόδιος για τους πολιτικούς γάμους στο δήμο, το ζευγάρι είναι δημότες Νέας Σμύρνης, ενός δήμου που όπως τόνισε «είναι πάντα στην αιχμή της πρωτοπορίας και υποδέχεται πάντα πρώτη τις θετικές κοινωνικές αλλαγές».

Πρόσθεσε ακόμα ότι «δεν υπάρχει καμία αλλαγή στη διαδικασία. Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στα νομικά δικαιώματα που απορρέουν από μια τέτοια πράξη που τελείται στο Δήμο μας, δηλαδή ο πολιτικός γάμος και είναι ακριβώς η ίδια διαδικασία χωρίς καμία παρέκκλιση».

 «Τα πράγματα όπως σε οποιαδήποτε άλλη τελετή»

Για τον πολιτικό γάμο του ομόφυλου ζευγαριού ανέφερε πως «τα πράγματα κύλησαν όπως σε οποιαδήποτε άλλη τελετή. Προσήλθαν οι δύο κύριοι που θα τελούσαν τον γάμο τους, τους υποδεχθήκαμε. Μετά συνέχισε τη διαδικασία με την ανάγνωση του πολιτικού όρκου και στο τέλος υπήρξαν οι υπογραφές για να επισημοποιηθεί πλέον και απέναντι στο κράτος και στην πολιτεία η σύνδεση αυτών των δύο ανθρώπων».

«Εγώ ως επικεφαλής των γάμων είχα και τη συνδρομή της αναπληρώτριας αντιδημάρχου Περιβάλλοντος που ήταν και αυτή παρούσα στην τελετή της κυρίας Γαλανοπούλου και κανένας δεν προφασίστηκε κάτι ή ήθελε να υπεκφύγει από το να τελέσει αυτή την τελετή. Ίσα – ίσα που όλοι έδειξαν ενδιαφέρον και το αγκάλιασαν με ευαισθησία » τόνισε και επισήμανε πως «επιτέλους αποκτά και νομική υπόσταση η σύνδεση αυτών των δύο ανθρώπων που είναι μια μακροχρόνια σύνδεση.

Και επιτέλους απέναντι στο Σύνταγμα όλοι οι άνθρωποι είναι ισότιμοι, σε σχέση με το ζήτημα του γάμου.

Επίσημο ενδιαφέρον για τέλεση και άλλου γάμου ομόφυλου ζευγαριού στο δήμο Νέας Σμύρνης δεν έχει ακόμη εκδηλωθεί ενημέρωσε.

Δεν υπήρχαν αντιδράσεις από τους δημότες

Από τους δημότες Νέας Σμύρνης δεν υπήρξαν αξιοσημείωτες αντιδράσεις στην τέλεση του γάμου του ομόφυλου ζευγαριού, είπε ο κ. Αναγνωστόπουλος και σημείωσε «η κοινωνία ήταν ώριμη, αλλά ιδιαίτερα η κοινωνία της Νέας Σμύρνης που έχει και μια κουλτούρα που προέρχεται από τον πολιτισμό των προσφύγων κλπ, που φέρνει όλες αυτές τις προοδευτικές ιδέες και τις ανοιχτές κοινωνίες, ιδιαίτερα εδώ δεν αντιμετωπίσαμε κάποιες αντιδράσεις».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση