HomeHL-WorldSpaceX – Βίντεο: Δείτε την τρίτη δοκιμαστική εκτόξευση του Starship – Βίντεο

SpaceX – Βίντεο: Δείτε την τρίτη δοκιμαστική εκτόξευση του Starship – Βίντεο

Με επιτυχία στέφθηκε η εκτόξευση του διαστημοπλοίου Starship της SpaceX

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πρόκειται για την τρίτη δοκιμαστική προσπάθεια της εταιρείας του Έλον Μασκ, που στοχεύει στο να κάνει πιο προσιτά τα διαστημικά ταξίδια.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ η εκτόξευση έγινε στην παραλία Boca Chica στο Νότιο Τέξας λίγο μετά τις 15:00 (ώρα Ελλάδος). Όπως αναφέρει το Space, το «Αστρόπλοιο» του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου εκτοξεύτηκε πάνω στον πύραυλο Super Heavy.

Ακολούθως πραγματοποιήθηκε ο διαχωρισμός των δύο μερών και πλέον το διαστημόπλοιο βρίσκεται στο διάστημα σε τροχιά γύρω από τη Γη.

Εφόσον ολοκληρώσει το ταξίδι του, θα επανεισέλθει στην ατμόσφαιρα για να πραγματοποιήσει προσθαλάσσωση στον Ινδικό Ωκεανό.

Υπενθυμίζεται ότι το Starship είναι το μεγαλύτερο διαστημόπλοιο που κατασκευάστηκε ποτέ και έχει στόχο την πιο ασφαλή και καλύτερη μεταφορά αστροναυτών στο Φεγγάρι, όπου αναμένεται να γίνουν εξορύξεις ορυκτών στο μέλλον.

Παλαιότερα, έγιναν δύο δοκιμαστικές προσπάθειες και όλες κατέληξαν σε αποτυχία, ενώ είναι η πρώτη φορά που το διαστημόπλοιο μπόρεσε να εξέλθει από την ατμόσφαιρα.

ertnews.gr

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση