HomeHL-WorldΔανία: Χρησιμοποίησαν ελαττωματικό πύραυλο σε στρατιωτική άσκηση-Έκλεισε ο εναέριος χώρος

Δανία: Χρησιμοποίησαν ελαττωματικό πύραυλο σε στρατιωτική άσκηση-Έκλεισε ο εναέριος χώρος

Τα πλοία καλούνται να αποφύγουν μέρος του στενού Great Belt

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε αυξημένη επιφυλακή βρίσκονται οι Αρχές της Δανίας λόγω αποτυχημένης εκτόξευσης πυραύλου σε πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού. Το γεγονός προκάλεσε το κλείσιμο του εναέριου χώρου και των ναυτιλιακών οδών κοντά σε ένα κομβικής σημασίας, για τη ναυτιλία, στενό στα ανοικτά των δανικών ακτών.

Η Ναυτιλιακή Αρχή της χώρας εξέδωσε προειδοποίηση προς τα πλοία να αποφύγουν μέρος του στενού Great Belt λόγω κινδύνου πτώσης θραυσμάτων πυραύλου.

Ζητήθηκε από τα πλοία να ρίξουν άγκυρα εάν κριθεί απαραίτητο.

Σε ανακοίνωσή του, ο στρατός της Δανίας ανέφερε ότι το πρόβλημα με τον πύραυλο εμφανίστηκε «κατά τη διάρκεια μιας υποχρεωτικής δοκιμής όπου ο εκτοξευτής πυραύλων ενεργοποιείται και δεν μπορεί να απενεργοποιηθεί».

«Μέχρι να απενεργοποιηθεί ο εκτοξευτής πυραύλων, υπάρχει κίνδυνος ο πύραυλος να εκτοξευθεί και να πετάξει μερικά χιλιόμετρα μακριά», πρόσθεσε ο στρατός που παρέδωσε χάρτη της περιοχής στα ανοικτά των ακτών της πόλης Κόρσορ.

Το υπουργείο Άμυνας της Δανίας ανέφερε, από την πλευρά του, ότι ο πύραυλος περιείχε 150 κιλά εκρηκτικών, προσθέτοντας ότι δεν ήταν οπλισμένος και δεν θα πυροδοτηθεί αν πέσει στη θάλασσα.

Το περιστατικό στο στενό Great Belt έρχεται στο τέλος μιας δύσκολης εβδομάδας για το πολεμικό ναυτικό της Δανίας.

Την Τετάρτη, ο αρχηγός του υπουργείου Άμυνας, στρατηγός Φλέμινγκ Λέντφερ, απολύθηκε επειδή δεν ανέφερε μια δυσλειτουργία οπλικών συστημάτων σε δανέζικη φρεγάτα, στην Ερυθρά Θάλασσα.
protothema.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση