HomeΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑElon Musk: Το πιο φτηνό Tesla θα είναι Made in Germany

Elon Musk: Το πιο φτηνό Tesla θα είναι Made in Germany

Μαζί με το βασικό μοντέλο ο Musk σκέφτεται να μεταφέρει και μέρος της παραγωγής του ηλεκτρικού φορτηγού Semi στο Βερολίνο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε μια στρατηγική κίνηση για την επέκταση της παρουσίας της Tesla στην Ευρώπη, ο διευθύνων σύμβουλός της Elon Musk ανακοίνωσε τα σχέδια του για την παραγωγή ενός προσιτού ηλεκτρικού αυτοκινήτου (προφανώς του Model 2) στο εργοστάσιο της εταιρείας κοντά στο Βερολίνο.

Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης επίσκεψής του στο εργοστάσιο, ο Musk μοιράστηκε πληροφορίες με τους εργαζόμενους, αναφέροντας ότι η παραγωγή του εισαγωγικού μοντέλου έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει μέσα στην επόμενη χρονιά.

Η κίνηση αυτή ευθυγραμμίζεται με το όραμα της Tesla να εκδημοκρατίσει την ηλεκτροκίνηση και να απευθυνθεί σε μια ευρύτερη βάση καταναλωτών.

Η απόφαση για την παραγωγή του στη Γερμανία υπογραμμίζει την πρόθεση της Tesla να αξιοποιήσει τα περιφερειακά εργοστάσιά της, να αξιοποιήσει το εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό και να επωφεληθεί από την αναπτυσσόμενη αγορά ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη.

Η ανακοίνωση του Musk εντείνει την πρόθεση της Tesla να ανταγωνιστεί άμεσα άλλους κατασκευαστές που προσφέρουν οικονομικά EV, όπως η κινεζική BYD, ενώ ταυτόχρονα επεκτείνει το παγκόσμιο προφίλ της.

Επιπλέον, ο Μασκ άφησε να εννοηθεί πως υπάρχει το ενδεχόμενο να ξεκινήσει και η παραγωγή του ηλεκτρικού φορτηγού Semi στο ίδιο εργοστάσιο. Μέχρι τώρα το Semi κατασκευάζεται στη Νεβάδα των ΗΠΑ.

newsbomb.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση