HomeHL-9Ξεκινούν οι καταγραφές, κι έπονται οι παρεμβάσεις στο φαράγγι του Κοτσιφού

Ξεκινούν οι καταγραφές, κι έπονται οι παρεμβάσεις στο φαράγγι του Κοτσιφού

Παραμένει κλειστός ο δρόμος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επί ποδός βρίσκονται από χθες το βράδυ οι τοπικές αρχές για την κατολίσθηση που σημειώθηκε το φαράγγι του Κοτσιφού, στο νότο του Ρεθύμνου.

Η ζημιά είναι πολύ μεγάλη, αφού κατά τις πρώτες εκτιμήσεις οι πτώσεις των βράχων ξεπερνούν τα 20 μέτρα σε πλάτος.

Οι εικόνες είναι τρομακτικές, ωστόσο το μόνο θετικό της υπόθεσης είναι ότι σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν κινδύνευσε κάποια ανθρώπινη ζωή.

kotsifos-5

Η τύχη, όπως και σε μία αντίστοιχη περίπτωση το προηγούμενο διάστημα στο φαράγγι του Κουρταλιώτη, ήταν με το μέρος μας. Κατά γενική ομολογία όμως, και οι ίδιοι οι εκπρόσωποι των αρμόδιων αρχών αναγνωρίζουν πως πρέπει να εξαντληθούν τα περιθώρια των παρεμβάσεων εκείνων που θα αποτρέψουν κάτι αντίστοιχο στο μέλλον και θα εγγυώνται στο μέτρο του δυνατού την ασφάλεια και την τάξη στους διερχόμενους οδηγούς.

Συνεργεία της Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου βρίσκονται ήδη στο σημείο, προκειμένου σε συνεργασία με τον ειδικό μελετητή να γίνουν οι απαραίτητες καταγραφές.

kotsifos-3

Μιλώντας στον TEAM FM 102 η Δ/ντρια τεχνικών υπηρεσιών της Π.Ε Ρεθύμνου Ελένη Ρανουτσάκη, τόνισε ότι ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός για όσο χρειαστεί.

Ανέφερε επίσης ότι το προηγούμενο διάστημα υπήρξε έντονη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή, όπως επιβεβαίωσαν και κάτοικοι. Οι δονήσεις ήταν ήπιας έντασης, έως και 4 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ.

Στο πλαίσιο των καταγραφών που θα γίνουν, εναερίτης θα ανέβει στο υψηλότερο σημείο απ’ όπου έπεσαν οι βράχοι, ενώ θα “σηκωθούν” και drone.

kotsifos-6

Οι όποιες εργασίες αποκατάστασης θα γίνουν αφότου γίνουν οι αναγκαίες καταγραφές.

Όπως επισημαίνεται απ’ την περιφερειακή αρχή, τόσο το φαράγγι του Κοτσιφού, όσο και του Κουρταλιώτη, είναι περιοχές natura, επομένως οι όποιες παρεμβάσεις γίνονται κατά καιρούς είναι αυτές που κινούνται και ανταποκρίνονται στα όσα ορίζει η κείμενη νομοθεσία.
goodnet.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση