HomeΚΟΣΜΟΣΜπαλί: Δύο τουρίστες έχασαν τη ζωή τους από κατολίσθηση η οποία παρέσυρε τη βίλα τους

Μπαλί: Δύο τουρίστες έχασαν τη ζωή τους από κατολίσθηση η οποία παρέσυρε τη βίλα τους

Οι κατολισθήσεις στην Ινδονησία έχουν επιδεινωθεί σε ορισμένα μέρη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δύο τουρίστες, μεταξύ των οποίων μία Αυστραλή, έχασαν τη ζωή τους στο νησί Μπαλί της Ινδονησίας σε κατολίσθηση που προκλήθηκε από τις έντονες βροχοπτώσεις και η οποία παρέσυρε τη βίλα τους, ανακοίνωσε σήμερα αξιωματούχος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη Guardian, η ξύλινη βίλα στο χωριό Jatiluwih στο δημοφιλές τουριστικό νησί επλήγη από την κατολίσθηση το πρωί της Πέμπτης, δήλωσε στο AFP ο αξιωματούχος της τοπικής υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών. Η έντονη βροχή διέβρωσε τα κανάλια νερού που χρησιμοποιούνται για άρδευση και βρίσκονται πάνω από τη βίλα και προκάλεσε την κατολίσθηση, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι δύο τουρίστες, σύμφωνα με τον αξιωματούχο.

Οι σοροί των θυμάτων μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της επαρχιακής πρωτεύουσας Ντενπασάρ. Η γυναίκα, 47 ετών, είχε γεννηθεί στην Αυστραλία και είχε άδεια μόνιμης διαμονής στις ΗΠΑ, ενώ η ταυτότητα του άνδρα δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστή.

Οι κατολισθήσεις στην Ινδονησία έχουν επιδεινωθεί σε ορισμένα μέρη από την αποψίλωση των δασών, ενώ οι παρατεταμένες καταρρακτώδεις βροχές προκαλούν πλημμύρες σε ορισμένες περιοχές.

Οι κατολισθήσεις και οι πλημμύρες που προκλήθηκαν από έντονες βροχοπτώσεις στη νήσο Σουμάτρα την περασμένη εβδομάδα στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 27 ανθρώπους.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση