HomePost ItΛαϊκή Συσπείρωση: «Οι μάσκες έπεσαν»

Λαϊκή Συσπείρωση: «Οι μάσκες έπεσαν»

Σχόλιο για τα σχέδια Δημοτικής Αρχής και ΥΠΠΟ για τα Ενετικά Τείχη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επίσημα, σε ρυθμούς καρναβαλιού, η Δημοτική Αρχή Ηρακλείου, από τη μια ζητά δάνειο εκατομμυρίων για τη λειτουργία του Δήμου και από την άλλη φορτώνει πρόθυμα τον Ηρακλειώτικο λαό με το βάρος της «αυτοχρηματοδότησης» της αξιοποίησης των Ενετικών Τειχών, με την προγραμματική σύμβαση της παραχώρησης τους από το Υπουργείο Πολιτισμού.

…Οι μάσκες όμως έπεσαν…

Η Δημοτική Αρχή αποδεικνύεται πρόθυμος συνεργάτης της Κυβέρνησης στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής της. Όχι μόνο δεν διεκδικεί το μέρος του Κρατικού Προϋπολογισμού που αναλογεί στο Δήμο, αλλά παράλληλα διευκολύνει το κεντρικό κράτος να απαλλαγεί από το «κόστος» συντήρησης και λειτουργίας των Μνημείων και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Καλούμε το λαό της πόλης να μην αποδεχτεί τα σχέδια κυβέρνησης και Δημοτικής Αρχής. Να διεκδικήσουμε μαζί, την άμεση και αποκλειστική χρηματοδότηση των ιστορικών και πολιτιστικών χώρων του Ηρακλείου από το Υπουργείο Πολιτισμού, με την ταυτόχρονη πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού. Να μην επιτρέψουμε το πέρασμα χρήσης και αξιοποίησης του παραμικρού μέρους της ιστορίας της πόλης μας σε εργολάβους και ΜΚΟ.–

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση