HomeHL1-WorldΦιλιππίνες: Βρήκαν ζωντανό κορίτσι 60 ώρες μετά από κατολίσθηση με 11 νεκρούς

Φιλιππίνες: Βρήκαν ζωντανό κορίτσι 60 ώρες μετά από κατολίσθηση με 11 νεκρούς

Το μικρό κορίτσι εντοπίστηκε από μέλη σωστικών συνεργείων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σωστικά συνεργεία στις Φιλιππίνες έκαναν λόγο για «θαύμα» σήμερα, μετά τη διάσωση παιδιού σχεδόν εξήντα ώρες έπειτα από κατολίσθηση η οποία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 11 ανθρώπους και καταπλάκωσε άλλους περίπου εκατό σε χωριό όπου βρίσκονται μεταλλεία, στο νότιο τμήμα του αρχιπελάγους.

Το μικρό κορίτσι, η ηλικία του οποίου δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη, εντοπίστηκε από μέλη σωστικών συνεργείων που έσκαβαν με γυμνά χέρια και φτυάρια με την ελπίδα να βρουν επιζήσαντες στο χωριό Μασάρα, στο νότιο τμήμα του νησιού Μιντανάο, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Έντουαρντ Μακαπίλι, υπεύθυνος της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών στην επαρχία Νταβάο ντε Όρο.

Πρόκειται για «θαύμα», τόνισε ο κ. Μακαπίλι, προσθέτοντας πως «δίνει ελπίδα στα σωστικά συνεργεία. Η αντοχή ενός παιδιού είναι γενικά μικρότερη από αυτή την ενηλίκων, κι όμως το παιδί επέζησε», πρόσθεσε. «Μπορούμε να δούμε πως το παιδί δεν έχει κανέναν εμφανή τραυματισμό», παρατήρησε ο κ. Μακαπίλι.

Ο πατέρας είδε το παιδί που κατόπιν μεταφέρθηκε σε κέντρο υγείας για εξετάσεις, πρόσθεσε.

Η κατολίσθηση, που προκάλεσαν ισχυρές βροχοπτώσεις, έγινε το βράδυ της Τρίτης, καταστρέφοντας σπίτια και καταπλακώνοντας τρία λεωφορεία και άλλο όχημα, που είχαν πάει για να παραλάβουν εργαζόμενους σε χρυσωρυχείο.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση