HomeΓΝΩΜΕΣ«Η πιο έξυπνη επιλογή» του Μάριου Λεβέντη

«Η πιο έξυπνη επιλογή» του Μάριου Λεβέντη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

 

Η πιο έξυπνη επιλογή στο εξαντλητικό τεστ πολλαπλής επιλογής που μοιάζει βαλτό για να ορίζει την συμπεριφορά μας, είναι να διαλέξουμε να φερόμαστε με καλοσύνη κόντρα σε οποιαδήποτε άλλη τακτική.

Ο πιο σίγουρος τρόπος για ν’ απαντήσουμε σωστά απέναντι σε κάθε αδιάκριτη ερώτηση που μπορεί να κρύβει νάρκες, όπως αυτές που έχουν συνηθίσει να προτρέχουν οι ακραίοι συνομιλητές της εποχής, είναι να φερόμαστε με ευγένεια.

Η πιο έξυπνη επιλογή από τις χιλιάδες που μας περιμένουν με το τουφέκι στην γωνία για να μας επιπλήξουν,συνήθως άδικα, είναι να διαψεύσουμε την εχθρότητα, που κυριαρχεί ετοιμοπόλεμη πίσω απ’ την κουίντα της σκέψης, με φιλικά αισθήματα.

Ο πιο σίγουρος τρόπος για ν’ απαντήσουμε σε κάθε πρόκληση που μπορεί να κρύβει προκλητικότητα, όπως αυτές που έχουν εξασκηθεί να θέτουν οι δολοπλόκοι συνομιλητές της εποχής, είναι να διαλέξουμε να φερόμαστε με ανθρωπιά στο απάνθρωπο επίπεδό τους.

Η πιο έξυπνη επιλογή ακόμα κι όταν δεν έχουμε επιλογή, είναι να πηγαίνουμε στις εξετάσεις της καθημερινότητας με την καλύτερη εκδοχή μας που πάντα βγαίνει κερδοφόρα.

Και μπορεί συχνά να μην αξίζει ν’ αντανακλάται επάνω σε σκάρτες ψυχές που έχουν αποφασίσει ν’ απαντάνε στο κουτουρού της κακίας και της πονηριάς, αλλά οι συμπεριφορές επιστρέφουν σαν τους φονιάδες στον τόπο του εγκλήματος.

Είναι λοιπόν καλύτερα οι αφίξεις των συμπεριφορών να τιμούν το φέρσιμό μας και όχι να χάνουν τον οίστρο τους μαζί με τα μαθήματα ζωής που κάποιοι καίνε ακόμα και σήμερα από κουταμάρα στην πενταήμερη του μυαλού τους.του

Μάριος  Λεβέντης

Διαφήμιση
Διαφήμιση