HomeHL-PsilaΟ άνθρωπος που τρέχει με ένα ψυγείο στην πλάτη (και δεν είναι κλέφτης)

Ο άνθρωπος που τρέχει με ένα ψυγείο στην πλάτη (και δεν είναι κλέφτης)

Προσπαθεί να συγκεντρώσει χρήματα για καλό σκοπό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ για τρέξιμο στον Μαραθώνιο του Λονδίνου επιθυμούσε ένας δρομέας και τελικά κατέληξε ύποπτος για την αστυνομία. Ο Daniel Fairbrother επέλεξε να σπάσει το ρεκόρ με ένα ψυγείο στην πλάτη, τελικά όμως τον σταμάτησε η αστυνομία την ώρα της προπόνησης διότι τον θεώρησε ύποπτο για κλοπή.

Ο 34χρονος ελπίζει να συγκεντρώσει χρήματα για το Diabetes UK , με το ψυγείο 27,5 κιλών στην πλάτη του, προς τιμήν του 15χρονου καλύτερου φίλου του Sam Wilson, ο οποίος έχει διαβήτη τύπου 1. Η περιπέτεια του δρομέα δεν κράτησε για πολύ αφου΄οι αστυνομικοί του Hertfordshire συνειδητοποίησαν γρήγορα ότι δεν έκλεψε το ψυγείο και θαύμασαν την προσπάθειά του.

Όπως εξήγησε ο ίδιος: «Ήταν νύχτα και ένα περιπολικό με προσπέρασε πολύ αργά, ένιωθα ότι δεν τους άρεσε αυτό που είδαν και γύρισαν προς στο μέρος μου. Τα μπλε φώτα τους άναψαν και με παρακολούθησαν».

Στην αρχή είχε αμφιβολία αν θα πίστευαν την αλήθεια, πώς δεν είναι κλέφτης αλλά κάνει προπόνηση για τον Μαραθώνιο. «Είπαν: «Αυτό είναι ένα ψυγείο στην πλάτη σου;» και αμέσως ο Daniel Fairbrother του εξήγησε τι συμβαίνει. Οι αστυνομικοί αφού του αστειεύτηκαν μαζί του, του ευχήθηκαν καλή τύχη.
londino-768x1024
Δρομέας με ψυγείο στην πλάτη

«Θα ανησυχούσα περισσότερο αν με έβλεπαν με ένα ψυγείο στην πλάτη μου και δεν σταματούσαν να το ερευνήσουν. Ήταν πραγματικά αστείο», λέει ο 34χρονος.

Μέχρι στιγμής, ο δρομέας έχει συγκεντρώσει 4.284 £ από τον στόχο των 10.000 λιρών.

Μαραθώνιος με οικιακή συσκευή

Ο κ. Fairbrother εξήγησε ότι ξεκίνησε να τρέχει μόλις δυόμισι χρόνια και από τότε έχει τρέξει σε ημιμαραθώνιους, μαραθωνίους και ακόμη και υπερμαραθωνίους. Το ρεκόρ για τον ταχύτερο μαραθώνιο που κρατά μια συσκευή είναι τέσσερις ώρες, 53 λεπτά και 10 δευτερόλεπτα και εμπνεύστηκε όταν είδε έναν πεζοναύτη να καταρρίπτει το παγκόσμιο ρεκόρ στις ειδήσεις πέρυσι.

Και πρόσθεσε: «Ο Sam είναι το πρώτο άτομο που γνώρισα με διαβήτη και δεν ήξερα πώς επηρέαζε τους ανθρώπους. Δεν είμαι γιατρός και δεν πρόκειται ποτέ να θεραπεύσω τον διαβήτη, αλλά μπορώ να κάνω πράγματα για να μαζέψω χρήματα για αυτόν».

*Πληροφορίες από Independent

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση