HomeΚΟΣΜΟΣΑφαιρέθηκε μετάλλιο στους ευρωπαϊκούς αγώνες στίβου και τιμωρήθηκε για τέσσερα χρόνια Ιταλός δρομέας λόγω ντόπινγκ

Αφαιρέθηκε μετάλλιο στους ευρωπαϊκούς αγώνες στίβου και τιμωρήθηκε για τέσσερα χρόνια Ιταλός δρομέας λόγω ντόπινγκ

Ο Ιταλός δρομέας στιπλ Αχμέντ Αμπντελβαχέντ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Ιταλός δρομέας στιπλ, Αχμέντ Αμπντελβαχέντ, αποκλείστηκε για τέσσερα χρόνια και του αφαιρέθηκε το ασημένιο μετάλλιο από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου του 2022 για παραβίαση του κανόνα κατά του ντόπινγκ, ανακοίνωσε σήμερα (14/12) η Μονάδα Ακεραιότητας Στίβου (AIU).

Ο Αμπντελβαχέντ κέρδισε το ασημένιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Μόναχο τον Αύγουστο του περασμένου έτους, αλλά στο δείγμα ούρων που έδωσε αποκαλύφθηκε παρουσία μελδόνιου, μια απαγορευμένη ουσία στον κατάλογο του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ.

Ο 27χρονος τέθηκε σε προσωρινή αναστολή τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους και παρόλο που δήλωσε ότι δεν χρησιμοποίησε ποτέ μελδόνιο σκόπιμα, η AIU τον τιμώρησε αφού το δεύτερο δείγμα του επιβεβαίσε επίσης την παρουσία της ουσίας.

«Όλα τα αποτελέσματα του αθλητή που ελήφθησαν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2022 και από τις 19 Αυγούστου 2022 θα ακυρωθούν με όλες τις συνέπειες που θα προκύψουν, συμπεριλαμβανομένης της κατάπτωσης οποιωνδήποτε τίτλων, βραβείων, μεταλλίων, βαθμών και χρηματικών βραβείων και εμφάνισης», ανέφερε η AIU στο απόφασή του.

Η AIU πρόσθεσε ότι ο Αμπντελβαχέντ μπορεί να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης στο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS) εντός 30 ημερών

ertnews.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση