HomeHL1-EconomyΠλειστηριασμοί: Τι επιφυλάσσουν οι δύο πρώτοι μήνες του 2024

Πλειστηριασμοί: Τι επιφυλάσσουν οι δύο πρώτοι μήνες του 2024

Στην… ουρά 10.000 πλειστηριασμοί για τη νέα χρονιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

O νέος χρόνος έκανε ποδαρικό και περίπου 10.000 πλειστηριασμοί βρίσκονται στην σειρά έτοιμοι να γίνουν το νέο χρόνο. Επιχειρήσεις που έγραψαν ιστορία, ακίνητα «διαμάντια» θα αλλάξουν χέρια μέσα στο 2024 καθώς η λίστα και φέτος των ηλεκτρονικών σφυριών είναι πλούσια. Τι επιφυλάσσουν όμως οι δύο πρώτοι μήνες του νέου έτους;

Το ξενοδοχείο που δεν «πέτυχε»

Ως το ακριβότερο ακίνητο στη λίστα του 2024 φιγουράρει κτίριο επί της λεωφόρου Συγγρού στο οποίο στεγαζόταν μέχρι τον Δεκέμβριο του 2019 το 4 αστέρων ξενοδοχείο «Αthenaeum Palace & Luxury Suites»

Ο πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για τις 28 Φεβρουαρίου με επισπεύδουσα την Παγκρήτια Τράπεζα και τιμή πρώτης προσφοράς στα 15,57 εκατ. ευρώ.

Το συγκεκριμένο ακίνητο στον αριθμό 123 της λεωφόρου Συγγρού, με εμβαδόν 10.700 τ.μ., ιδιοκτησίας της οικογένειας Καλαθάκη, φιλοξενούσε παλαιότερα τα γραφεία της Attica Group και στη συνέχεια, από τον Ιούνιο του 2018, το γνωστό ξενοδοχείο το οποίο δεν κατάφερε να μακροημερεύσει παρόλο το φιλόδοξο ξεκίνημα του .

 «Στο σφυρί οι κλωστές»

Νέος πλειστηριασμός για την -πτωχευμένη από το 2012 – «Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία Α.Ε. (ΕΝΚΛΩ)», μετά από μια σειρά «άγονους» πλειστηριασμούς του παρελθόντος.

Στις 2 Φεβρουαρίου 2024, έχει οριστεί ακόμη ένα ηλεκτρονικό σφυρί και αφορά το σύνολο του παραγωγικού ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού της βιομηχανικής μονάδας παραγωγής νήματος του εργοστασίου πρώην Κλωστήρια Μαρώνειας, που βρίσκεται στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής και ανήκει στην πτωχευμένη Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία Α.Ε. Η τιμή πρώτης προσφοράς διαμορφώνεται στα 3.903.150 ευρώ.

Η επαναλειτουργία των κλωστηρίων και των εκκοκκιστηρίων της ΕΝΚΛΩ είχε αποτελέσει προτεραιότητα για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που είχε στηρίξει τις προσδοκίες για την επαναλειτουργία της βιομηχανίας στην ύπαρξη του fund Aiglon.

Το συγκεκριμένο fund, με έδρα το Λουξεμβούργο, φερόταν να διαθέτει επενδυτικό σχέδιο ύψους 100 εκατ. ευρώ για την επαναλειτουργία της κλωστοϋφαντουργίας. Ωστόσο, δεν κατάφερε ποτέ να παίξει τον ρόλο του «Σωτήρα» και να αγοράσει μέσω πλειστηριασμού τον εξοπλισμό και τα ακίνητα της ΕΝΚΛΩ με στόχο την επαναλειτουργία της.

Ένα ιστορικό ακίνητο που έχει προγραμματιστεί να βγει σε πλειστηριασμό το 2024 είναι οι εγκαταστάσεις του εργοστασίου της «Μπριτάννια». Ο πλειστηριασμός, που στρέφεται εις βάρος της «Όμικρον Κύκλος Real Estate Development Κτηματική Τουριστική και Ξενοδοχειακή Ανώνυμη Εταιρεία» και έχει προγραμματιστεί για τις 21 Φεβρουαρίου 2024, με τιμή πρώτης προσφοράς τα 3.354.000 ευρώ.

Η εταιρεία βρισκόταν στη διαδικασία εύρεσης πιθανών αγοραστών ή μισθωτών για το ακίνητο που βρίσκεται στην ιδιοκτησία της. Ο πλειστηριασμός αφορά ένα βιομηχανοστάσιο, το οποίο αποτελείται από το κυρίως ισόγειο βιομηχανικό κτίριο, επιφάνειας 4.800 τ.μ., μετά των υπογείων χώρων του, επιφάνειας 1.200 τ.μ.

Τα «ασημικά» του Λαϊνόπουλου

H εταιρεία Λαϊνόπουλος θα ακούσει για μια ακόμη φορά τον θόρυβο του ηλεκτρονικού σφυριού στις 21 Φεβρουαρίου μετά τη πρόσφατη αναστολή στις 29 Νοεμβρίου λόγω της αποχής των συμβολαιογράφων. Πρόκειται για ακίνητο του συγκροτήματος της εταιρείας και στρατηγείο της οικογένειας επί της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της Κηφισιάς.

Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί 3,93 εκατ. ευρώ με επισπεύδουσα την Cepal.

Η εταιρεία είχε ταυτιστεί με τα αυτοκίνητα της Mercedes-Benz καθώς υπήρξε επί δεκαετίες η μεγαλύτερη αντιπρόσωπος της Μercedes στην Ελλάδα.

Ποιος δεν θυμάται την προηγούμενη δεκαπενταετία τον γυάλινο πύργο επί της εθνικής οδού που τον κοσμούσαν σαν μικρά στολίδια τα αυτοκίνητα smart.

To νήμα της απογείωσης της εταιρείας όμως κόπηκε μέσα στην κρίση όπως και άλλων κραταιών επιχειρήσεων την περίοδο 2017 – 2018. Εδώ και χρόνια το ένα μετά το άλλο ακίνητο βγαίνει στο σφυρί.

Σύμφωνα με τα προσκομισθέντα στοιχεία της έκθεσης εκτίμησης , πρόκειται για ένα οικόπεδο συνολικής επιφάνειας 6.497,00 τ.μ. ή 6.435,00 τ.μ. βάσει Εθνικού Κτηματολογίου ή 6.192,48 τ.μ. βάσει θεωρημένου τοπογραφικού διαγράμματος από την Πολεοδομία (δεν έχει προσκομισθεί).

Tο περιγραφόμενο οικόπεδο βρίσκεται στο 16ο χλμ. της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας και εντός του οικοδομικού τετραγώνου 1-2 του Βιομηχανικού Πάρκου του Δήμου Κηφισιάς.

«Ξύλινο» βιομηχανικό σφυρί

Ακόμη ένας πλειστηριασμός για την Alfa Wood Πίνδος στα Γρεβενά. Το σφυρί για το βιομηχανικό ακίνητο στα Γρεβενά αναμένεται να χτυπήσει ,ακόμη μια φορά , στις 24 Ιανουαρίου 2024, με την τιμή εκκίνησης να έχει διαμορφωθεί στα 13.279.066 ευρώ, πολύ κάτω σε σχέση με την αρχική τιμή των 27,019 εκατ. ευρώ τον Δεκέμβριο του 2019 ενώ αφορά ακίνητα και μηχανολογικό εξοπλισμό.

Ot.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση