HomeHL-CultureΓερμανία: Tι συνέβη με το ανδρικό μόριο του Ναπολέοντα Βοναπάρτη όταν εκείνος πέθανε;

Γερμανία: Tι συνέβη με το ανδρικό μόριο του Ναπολέοντα Βοναπάρτη όταν εκείνος πέθανε;

Μετά τον θάνατό του ακολούθησε νεκροψία - νεκροτομή κατά τη διάρκεια της οποίας το αφαίρεσαν - Κατέληξε σε συλλέκτη, έγραψε η Bild

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ναπολέων Βοναπάρτης. Ο μεγάλος στρατηλάτης και αυτοκράτορας της Γαλλίας, υπήρξε νικητής και θριαμβευτής σε περισσότερες από 60 μάχες. Σε μία μόνο δεν κέρδισε ποτέ: δεν κατάφερε να κατακτήσει την καρδιά της μεγάλης του αγάπης, της Ιωσηφίνας.

Η επική ταινία, υπό τον τίτλο «Ναπολέων», που σκηνοθέτησε ο διάσημος σκηνοθέτης Ρίντλει Σκοτ και αφηγείται τη ζωή του, έχει προκαλέσει, μεταξύ άλλων, ποικίλα σχόλια για το ανδρικό μόριο του Βοναπάρτη. Αρχικά υπήρξαν αναφορές στα γαλλικά ΜΜΕ, σύμφωνα με τις οποίες, ο Ναπολέων ήταν απλώς ένα εραστής – έρμαιο μιας μοιραίας γυναίκας.

Στην ταινία του Γάλλου Αυτοκράτορα, τον οποίο υποδύεται ο βραβευμένος με Όσκαρ Γιοαχίμ Φοίνιξ, εκτυλίσσεται η άνοδός του στην εξουσία υπό το πρίσμα της εμμονικής, εκρηκτικής σχέσης του με την Ιωσηφίνα. Την ίδια ώρα, άρθρο της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mail» ανέφερε ότι η ιστορικός και βιογράφος της Ιωσηφίνας, Κέιτ Γουίλιαμς, σκιαγραφούσε τον Ναπολέοντα ως έναν άνδρα που είχε εθιστεί σε σεξ αλλά και ταπεινωθεί. Ο Κορσικανός Βοναπάρτης έχασε την παρθενιά του σε οίκο ανοχής όχι με μία, ούτε με δύο αλλά με τέσσερις ιερόδουλες, είχε γράψει πρόσφατα η βρετανική εφημερίδα «The Sun».

Η Ιωσηφίνα ήταν έξι χρόνια μεγαλύτερή του, χήρα με δύο παιδιά. Την γνώρισε το 1763. Η Ιωσηφίνα δεν ήταν καλλονή. Κόρη ιδιοκτήτη φυτειών στην Καραϊβική, συνήθιζε να καταναλώνει μεγάλες ποσότητες ζάχαρης με αποτέλεσμα τα δόντια της να σαπίσουν ενώ ήταν σε νεαρή ηλικία. Παντρεύτηκε στα 16 και απέκτησε δύο παιδιά.

Αφότου έχασε τον σύζυγό της στη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης, η νεαρή χήρα έπρεπε με κάποιον τρόπο να εξασφαλίσει τον επιούσιο για να ταίσει τα δύο παιδιά της. ‘Αλλαζε εραστές σαν τα πουκάμισα, ήθελε όμως και ασφάλεια: ένα αρσενικό με επιρροή. Τότε ο Ναπολέων ήταν άπειρος, ντροπαλός, εύκολη λεία για την νεαρή χήρα.

Από το μέτωπο του πολέμου, ο Βοναπάρτης της έγραφε πικάντικα ερωτικά γράμματα. «Θα χαιρόμουν πολύ να σε γδύσω τώρα. Να φιλήσω τους στενούς σου ώμους, το μικρό, λευκό στήθος σου, το μαύρο δάσος….» Επιπλέον, αναφερόταν στην περίφημη τεχνική «ζιγκ-ζαγκ»- ένας τρόπος στοματικού σεξ- που υιοθετούσε η Ιωσηφίνα για να αφυπνίσει τη λίμπιντο του Ναπολέοντα. Ο Ναπολέων και η Ιωσηφίνα παντρεύτηκαν δύο μέρες προτού φύγει για να κατακτήσει την Ιταλία. Η ίδια όμως δεν μπορούσε να κοιμάται μόνη της.

Κατά τη διάρκεια του διαζυγίου τους, ο τότε πιο ισχυρός άνδρας στον κόσμο λυγίζει ξεσπώντας σε λυγμούς… Ο Ναπολέων καταπολεμά τη θλίψη του με νέες εκστρατείες σε Αυστρία, Πρωσία και Ρωσία. Κι όταν η αυτοκρατορία του καταρρέει, αναγκάζεται να αποσυρθεί. Πεθαίνει εξόριστος στο αφιλόξενο νησί της Αγίας Ελένης στον Ατλαντικό.

Η τελευταία του λέξη στο νεκροκρέβατο ήταν «Ιωσηφίνα». Όμως η ταπείνωσή του δεν έχει τελειωμό. Κατά τη διάρκεια της νεκροψίας- νεκροτομής, του αφαιρούν το πέος. Υποτίθεται ότι ο ιερέας που ήταν παρών, πήρε τα… αυτοκρατορικά γεννητικά όργανα και τα πούλησε σ’ έναν συλλέκτη…, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Bild».

protothema.gr

 

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση