HomeHL-9Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου: Μαζί με το ΚΕΘΕΑ

Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου: Μαζί με το ΚΕΘΕΑ

Κάλεσμα σε ενημερωτική εκδήλωση τη Δευτέρα 11/12

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μόλις πριν από λίγες ημέρες εδώ στο Ηράκλειο, αλλά και σε όλη τη χώρα, τα περιστατικά χρήσης ουσιών αλλά και άλλων ειδών εξαρτήσεων (όπως το internet) , βίαιες συμπεριφορές κυρίως εφήβων, μας κινητοποιούν.  Τα παιδιά μας καλούνται να ανταπεξέλθουν  σε ένα περιβάλλον που γίνεται ολοένα και πιο εχθρικό απέναντι τους. Το σχολείο καθημερινά γίνεται πιο απαιτητικό και έντονο, η ίδια η οικογένεια βάλλεται από παντού (ακρίβεια, ανεργία, εντατικοποίηση εργασίας των γονέων), βιώνουμε ένα διεθνές περιβάλλον έντασης και ανασφάλειας (πόλεμος στην Ουκρανία, στην Παλαιστίνη), χωρίς να ξεχνάμε τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης- κορονοϊού ιδίως στο ψυχισμό των νέων παιδιών.

Αποφασίσαμε από κοινού με τους εργαζόμενους στο ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, το Σύλλογο Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ και με τη συνδρομή ψυχιάτρου να πραγματοποιήσουμε ενημερωτική εκδήλωση  ενάντια σε όλες τις εξαρτήσεις τη

Δευτέρα 11/12 , 18:00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου Αλικαρνασσού.

Καλούμε γονείς, μαθητές και δασκάλους-καθηγητές να παραβρεθούν.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ η ενίσχυση μονάδων όπως το ΚΕΘΕΑ με το πολύ σημαντικό έργο που επιτελούν είναι επιβεβλημένη  (θεωρείται παγκοσμίως ένα από τα δυο καλύτερα και επιτυχημένα προγράμματα απεξάρτησης που υπάρχουν). Η Ένωση Γονέων  Δήμου Ηρακλείου στηρίζει τον  δίκαιο αγώνα του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ ενάντια στο νέο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας για την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση και ιδιαίτερα στην ίδρυση του Ε.Ο.Π.Α.Ε. (Εθνικού Οργανισμού Πρόληψης και Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων).

Πρέπει όλοι μαζί να απαιτήσουμε:

  • Στήριξη και αύξηση των «στεγνών» θεραπευτικών προγραμμάτων ως το κύριο μοντέλο θεραπείας.
  • Ενίσχυση του ρόλου των Κέντρων Πρόληψης. Εφαρμογή προγραμμάτων κατά των εξαρτήσεων σε όλες τις σχολικές βαθμίδες, στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, στα στρατόπεδα και τους πληθυσμούς Ρομά.
  • Μέτρα για την αντιμετώπιση της σχολικής διαρροής, την προστασία των ανέργων και των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων. Ενίσχυση της δωρεάν αθλητικής και πολιτιστικής δραστηριότητας των νέων ανθρώπων.
  • Πολλαπλασιασμό των κέντρων ενημέρωσης, των προγραμμάτων δράσης στο δρόμο, των κέντρων υποστήριξης χρηστών, με κρατική χρηματοδότηση.

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση