HomePost ItΕλένη Βατσινά για το ΚΕΘΕΑ: Ένα κέντρο – καταφύγιο που στηρίζεται στο φιλότιμο των εργαζομένων του

Ελένη Βατσινά για το ΚΕΘΕΑ: Ένα κέντρο – καταφύγιο που στηρίζεται στο φιλότιμο των εργαζομένων του

Με εργαζόμενους μέσω ΕΣΠΑ και με την απειλή του "λουκέτου", το ΚΕΘΕΑ συνεχίζει να τείνει χείρα βοηθείας σε άτομα με νόμιμες και παράνομες εξαρτήσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ζητήματα που παραμένουν σε εκκρεμότητα και επιδρούν στη λειτουργία του ΚΕΘΕΑ στο Ηράκλειο, συζήτησε η βουλευτής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ, Ελένη Βατσινά με τον υπεύθυνο του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη, Μιχάλη Σκουλά και εκπροσώπους του Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, παρουσία της επιστημονικής συνεργάτιδος της βουλευτή, Ελίνας Θειακοδημήτρη.

«Το ΚΕΘΕΑ στο Ηράκλειο έχει κάθε λόγο να είναι υπερήφανο για το πλούσιο έργο του και το μεγάλο αριθμό ανθρώπων στους οποίους έχει τείνει χείρα βοηθείας» – σημείωσε σε δήλωσή της μετά τη συνάντηση η Ελένη Βατσινά, εστιάζοντας στον εντυπωσιακό αριθμό των 5.700 ενηλίκων και των 720 ανηλίκων που έχουν παρακολουθήσει προγράμματα του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη.

Κατά τη συζήτηση υπογραμμίστηκαν τα εργασιακά ζητήματα του ανθρώπινου δυναμικού του Κέντρου, που σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό πληρώνεται μέσω ΕΣΠΑ και το οποίο δεν έχει ανανεωθεί. Αποτελεί μάλιστα, πάγιο και διαχρονικό αίτημα, αυτό το προσωπικό να ενσωματωθεί σαν μόνιμο προσωπικό του οργανισμού.

Ωστόσο, όπως τονίστηκε, η εύρυθμη λειτουργία του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη εναπόκειται στην καλή διάθεση και τη θέληση γιατρών, νοσηλευτών, ψυχολόγων και ειδικών θεραπευτών, οι οποίοι φροντίζουν οι ίδιοι για την κατάρτισή τους, χωρίς να λαμβάνουν καμία επιχορήγηση εκπαίδευσης και επανακατάρτισης, την ώρα που η δράση του ΚΕΘΕΑ εκτείνεται σε ένα μεγάλο φάσμα εξαρτήσεων – όχι μόνο από παράνομες ουσίες, αλλά και από αλκοόλ, βιντεοπαιχνίδια, διαδίκτυο, τζόγο κ.ά.

Για το λόγο αυτό, ήδη τα ΚΕΘΕΑ έχουν διατυπώσει σε όλους τους τόνους σθεναρές αντιρρήσεις για την σχεδιαζόμενη, οποιουδήποτε τύπου συνένωσή τους με άλλους φορείς που εργάζονται αποκλειστικά με τοξικοεξαρτημένα άτομα, σημειώνοντας πως «οποιοδήποτε τέτοιο νομικό μόρφωμα θα οδηγήσει τελικά στον περιορισμό των δικαιωμάτων και των αναγκών των ίδιων των ατόμων που έχουν ανάγκη».

Διαφήμιση
Διαφήμιση