HomeHL-WorldΙστορία βγαλμένη από ταινία: Τρόμος για «serial killer» που σκοτώνει άστεγους

Ιστορία βγαλμένη από ταινία: Τρόμος για «serial killer» που σκοτώνει άστεγους

Οι 3 δολοφονίες μέσα σε λίγες μέρες στο Λος Άντζελες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα επεισόδιο της γνωστής σειράς Criminal Minds θυμίζει η υπόθεση δολοφονίας τριών αστέγων στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ. Τρεις άνδρες δέχθηκαν πυροβολισμούς με αποτέλεσμα να τραυματιστούν θανάσιμα, ενώ κοιμόντουσαν στους δρόμους της πόλης αυτή την εβδομάδα και η αστυνομία πιστεύει ότι πίσω από τους φόνους βρίσκεται ένας κατά συρροή δολοφόνος.

Το χρονικό των 3 δολοφονιών

Ο άγνωστος δράστης ξεκίνησε τις επιθέσεις του την Κυριακή λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα, όταν σκότωσε έναν 37χρονο άνδρα που κοιμόταν σε ένα δρομάκι στη γειτονιά Westmont της πόλης.

Ο δολοφόνος χτύπησε ξανά σχεδόν 24 ώρες αργότερα, αυτή τη φορά στοχεύοντας έναν 62χρονο άνδρα που ήταν πίσω από ένα κτίριο. Το τρίτο θύμα, ένας 52χρονος άνδρας, σκοτώθηκε γύρω στις 2:30 τα ξημερώματα της Τετάρτης, ανακοίνωσε η αστυνομία.

«Τα κοινά σημεία μεταξύ αυτών των ανθρωποκτονιών είναι ότι τα θύματα βρίσκονταν σε ανοιχτό χώρο, είτε ήταν πεζοδρόμιο είτε σοκάκι. Ήταν μόνοι», είπε ο επικεφαλής του LAPD, Michel Moore. «Πιστεύουμε ότι ένα άτομο τους πλησίασε, πυροβολώντας και σκοτώνοντας τον καθένα ενώ κοιμόταν… Υπάρχουν ομοιότητες στις τρεις περιπτώσεις».

Ο Moore έκανε λόγο για σειρά δολοφονιών, αλλά αρνήθηκε να αποκαλέσει τον ύποπτο κατά συρροή δολοφόνο.
Ιστορία βγαλμένη από ταινία: Τρόμος για «serial killer» που σκοτώνει αστέγους – Οι 3 δολοφονίες μέσα σε λίγες μέρες στο Λος Άντζελες

Μυστήριο με την ταυτότητα του δράστη

Η ταυτότητα του υπόπτου παραμένει μυστήριο. Η αστυνομία εκτιμά ότι πρόκειται πιθανώς για άνδρα δράστη, που ενεργούσε μόνος του. Έχει καταγραφεί σε βίντεο από κάμερες ασφαλείας φορώντας ρούχα με κουκούλα και οδηγώντας ένα σκουρόχρωμο σεντάν, ανέφερε το LAPD.

Το τμήμα δημιούργησε μια ομάδα εργασίας 24/7 και μια γραμμή συμβουλών για να επιταχύνει τη σύλληψη του κατά συρροή δολοφόνου και αύξησε τις περιπολίες σε περιοχές όπου είναι γνωστό ότι υπάρχουν άνθρωποι που κοιμούνται στους δρόμους.

Η πόλη εργάζεται για να ανοίξει καταφύγια έκτακτης ανάγκης για να απομακρύνουν όσο το δυνατόν περισσότερους άστεγους από το δρόμο. Στο πλαίσιο αυτό έχει κινητοποιηθεί το προσωπικό της πόλης για να ενθαρρύνει τους άστεγους να αναζητήσουν καταφύγιο ή να παραμείνουν τουλάχιστον σε ομάδες μέχρι να συλληφθεί ο δράστης.

«Το μήνυμά μας προς τους άστεγους είναι σαφές: μην κοιμάστε μόνοι απόψε. Αναζητήστε καταφύγιο, αναζητήστε υπηρεσίες μείνετε μαζί, αναζητήστε υποστήριξη», δήλωσε η δήμαρχος Κάρεν Μπας.

enikos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση