HomeHL-WorldΙνδία: Κατηγορούνταν για 19 βιασμούς και φόνους παιδιών και γυναικών και τους άφησαν ελεύθερους!

Ινδία: Κατηγορούνταν για 19 βιασμούς και φόνους παιδιών και γυναικών και τους άφησαν ελεύθερους!

Οι δολοφονίες προκάλεσαν εθνική κατακραυγή, με πολλούς να κατηγορούν την αστυνομία για αμέλεια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δικαστήριο στην Ινδία αθώωσε δύο άνδρες που ήταν για πολλά χρόνια θανατοποινίτες ως κατηγορούμενοι για τον βιασμό και τη δολοφονία 19 γυναικών και παιδιών.

Πρόκειται για τον επιχειρηματία Μονιντέρ Σινγκ Παντέρ και τον Σουριντέρ Κόλι, ο οποίος εργαζόταν ως υπηρέτης στην οικία του επιχειρηματία. Και δύο είχαν καταδικαστεί το 2009, σε μια υπόθεση που είχε συγκλονίσει τη χώρα.

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Αλαχαμπάντ έκρινε τη Δευτέρα τον Κόλι αθώο σε 12 υποθέσεις στις οποίες είχε καταδικαστεί σε θάνατο και τον Παντέρ για δύο υποθέσεις εναντίον του. Οι δύο άνδρες αθωώθηκαν λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων.

Οι δολοφονίες ήρθαν στο φως της δημοσιότητας το 2006, όταν βρέθηκαν ανθρώπινα μέλη και παιδικά ρούχα μέσα σε έναν υπόνομο μπροστά από το σπίτι του Παντέρ, που ήταν σε ένα πλούσιο προάστιο της πρωτεύουσας, του Νέου Δελχί.

Τουλάχιστον 19 νεαρές γυναίκες και παιδιά είχαν βιαστεί, δολοφονηθεί και διαμελιστεί, αναφέρει το BBC.

Η αστυνομία ισχυρίστηκε τότε ότι οι δολοφονίες έλαβαν χώρα μέσα στο σπίτι του Παντέρ.

Επιπλέον, οι αρχές ισχυρίστηκαν ότι τα παιδιά, τα λείψανα των οποίων βρέθηκαν κρυμμένα σε σακούλες, παρασύρθηκαν από τον Κόλι, ο οποίος τους πρόσφερε γλυκά και σοκολάτες. Ο Κόλι φέρεται να είχε ομολογήσει μέχρι και κανιβαλισμό, αν και αργότερα ανακάλεσε λέγοντας ότι τον είχαν ξυλοκοπήσει για να του αποσπάσουν μια δήθεν ομολογία.

Οι δολοφονίες προκάλεσαν εθνική κατακραυγή, με πολλούς να κατηγορούν την αστυνομία για αμέλεια. Οι κάτοικοι της περιοχής έλεγαν ότι η αστυνομία δεν παρενέβη γιατί τα αγνοούμενα πρόσωπα προέρχονταν από φτωχές οικογένειες.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση