HomeHL-9Διαδραστικό μάθημα στο ΓΕΛ Γαζίου: Μαθητές γνωρίζουν τον κόσμο της δημοσιογραφίας

Διαδραστικό μάθημα στο ΓΕΛ Γαζίου: Μαθητές γνωρίζουν τον κόσμο της δημοσιογραφίας

Εξέπληξαν δημοσιογράφους και καθηγητές με τις καίριες ερωτήσεις τους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στα πλαίσια του μαθήματος της Γλώσσας της Β’ Λυκείου που επικεντρώνεται στην Είδηση και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ), δημοσιογράφοι συμμετείχαν σε ένα διαδραστικό μάθημα που διοργανώθηκε από το Λύκειο Γαζίου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή της έμπειρης δημοσιογράφου Μαίρης Καριωτάκη, η οποία μοιράστηκε τις γνώσεις της με τους μαθητές των τάξεων Β7 και Γ2.

Η Μαίρη Καριωτάκη είχε προσκληθεί από τη «συνάδελφο» αλλά και καθηγήτρια του Λυκείου Γαζίου Αλκινόη Μοσχίδου, τον διευθυντή Λάμπρο Τσιγαρίδα και την καθηγήτρια Χριστίνα Ντιντάκη.

ikona_viber_2023-11-30_13-58-52-015

Η Μαίρη Καριωτάκη με τον διευθυντή Λάμπρο Τσιγαρίδα και την Αλκινόη Μοσχίδου 

Με την καθοδήγησή της κυρίας Καριωτάκη, οι μαθητές ανακάλυψαν τον ρόλο του δημοσιογράφου, τη διαδικασία της ειδησεογραφικής δημιουργίας, και τη σημασία των ΜΜΕ στη σύγχρονη κοινωνία.

Οι μαθητές παρακολούθησαν το μάθημα με αμείωτο ενδιαφέρον, καθώς παρουσίασαν προετοιμασμένες ερωτήσεις που αντανακλούσαν την επιθυμία τους να κατανοήσουν βαθύτερα τον κόσμο των ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα ενημερώθηκαν για τον ρόλο και τη λειτουργία του δημοσιογράφου, ανοίγοντας ένα παράθυρο στον συναρπαστικό κόσμο του ρεπορτάζ και της ενημέρωσης.

Η ώρα πέρασε γρήγορα, αφήνοντας όλους με την επιθυμία για περισσότερη γνώση.

Ωστόσο, η εμπειρία δεν τελείωσε εκεί. Τα παιδιά, εμπνευσμένα από το μάθημα, αποφάσισαν να αναλάβουν τον ρόλο του «μικρού δημοσιογράφου» και κάλεσαν εκ νέου την κυρία Καριωτάκη για να παρουσιάσουν τις δικές τους εργασίες.

Οι μαθητές του Β7 και του Γ2 έκαναν περήφανες τις καθηγήτριες τους και τον διευθυντή με το ήθος, το ενδιαφέρον και τη στάση τους!

 

 

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση