HomeLife & Style«Kitchen Lab»: Ανατρεπτικές και μη προβλέψιμες συνταγές

«Kitchen Lab»: Ανατρεπτικές και μη προβλέψιμες συνταγές

Αύριο Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Νοεμβρίου στις 16:40

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαββατοκύριακο, 25 και 26 Νοεμβρίου, με «Kitchen Lab» και τα πιο νόστιμα πιάτα που έχετε δοκιμάσει! Xορταστικές και γεμάτες σε γεύση συνταγές, στολίδι για τα οικογενειακά σας τραπέζια που γίνονται εύκολα, προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης στο «Kitchen Lab» για αύριο Σάββατο 25 Νοεμβρίου στις 16:40.

Ένα γευστικό ορεκτικό, μανιταρόπιτα με ζύμη κουρού, είναι το πρώτο πιάτο στο σαββατιάτικο μενού, μια συνταγή για όλα τα γούστα ακόμα και για όσους δεν τρελαίνονται για μανιτάρια. Για κυρίως γεύμα προτείνει ένα μοσχαράκι λεμονάτο στη χύτρα ταχύτητας που θα λιώνει στο στόμα και, ενώ θα έχει ξεκάθαρη γεύση λεμονιού, θα βγάζει παράλληλα και μια γλυκύτητα. Το σερβίρει με πατάτες και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Για γλυκό ετοιμάζει σοκολατένια μπισκότα αλλά όχι με μία, ούτε με δύο αλλά με τρεις δόσεις σοκολάτας, για αυτό και τα λέει μπισκότα τριπλής σοκολάτας. Σερβίρει με λιωμένες λευκή κουβερτούρα, κουβερτούρα γάλακτος και κλασσική κουβερτούρα.

Την Κυριακή 26  Νοεμβρίου, ο Άκης Πετρετζίκης παραδίδει ένα Kitchen Lab στις 16:40 με ανατρεπτικές συνταγές, ιδανικές για ξεχωριστές παρέες που δεν περιμένουν το προβλέψιμο αλλά προτιμούν να δοκιμάζουν και να ανοίγουν τους ορίζοντες τους.

Το μενού ανοίγει με tacos burger, κάτι ανάμεσα σε τάκος και σε μπέργκερ. Εύκολα, γρήγορα και απλά, θα μεταφερθούμε στο Μεξικό και θα απολαύσουμε μια πολύ ξεχωριστή Μεξικάνικη λιχουδιά στο άψε σβήσε. Ο Άκης γεμίζει τα tacos με coleslaw, μπιφτεκάκια, μπέικον και σερβίρει με φύλλα ρίγανης. Για κυρίως γεύμα φτιάχνει μπακαλιάρο με πράσα, ίσως όχι το πιο συμβατικό φαγητό για να προσφέρετε σε ένα τραπέζι, αλλά πολύ ανώτερο γευστικά και διατροφικά από πολλά συμβατικά φαγητά, σερβιρισμένο με  ψωμί, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ελαιόλαδο και φρέσκια ρίγανη. Για επιδόρπιο επιλέγει ένα γλυκό που έχει πολύ χαρακτηριστική γεύση Ελλάδας, την αμυγδαλόπιτα που είναι πεντανόστιμη, μαστιχωτή, ανάλαφρη από τη μία αλλά και γεμάτη σε γεύση από την άλλη και σερβίρει με ψιλοκομμένο αμύγδαλο.

«Kitchen Lab», κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 16:40

Διαφήμιση
Διαφήμιση