HomeHL-Lifestyle«Kitchen Lab» – Άρωμα Ανατολής και ρουστίκ γεύσεις

«Kitchen Lab» – Άρωμα Ανατολής και ρουστίκ γεύσεις

Αύριο, Σάββατο 08 & Κυριακή 09 Ιουλίου στις 16:40

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαββατοκύριακο, 08 και 09 Ιουλίου, με «Kitchen Lab» με τα πιο νόστιμα πιάτα που έχετε δοκιμάσει! Συνταγές πολύ ρουστίκ, πεντανόστιμες και αρκετά ιδιαίτερες που δε θα σας δυσκολέψουν προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης στο «Kitchen Lab» για το Σάββατο 01 Ιουλίου στις 16:40.

Μια τουρκική κρέπα, γκιοζλεμέ με κοτόπουλο, μια πολύ ιδιαίτερη συνταγή αλλά ταιριαστή με την δική μας αγροτική κουλτούρα, ένα πολύ αρωματικό φαγητό που έρχεται από τα βάθη της Ανατολής, είναι το πρώτο πιάτο στο σαββατιάτικο τραπέζι, σερβιρισμένο με κλωναράκια φρέσκιας ρίγανης. Για κυρίως γεύμα ο αγαπημένος μας σεφ ετοιμάζει μια πολύ γεμάτη σε γεύση συνταγή, με άρωμα από Ανατολή, όχι όμως απόλυτα, αφού τα κολοκυθάκια παπουτσάκια τα συναντάμε παντού στη Μεσόγειο και είναι ένα φαγητό που αναδεικνύει πολλά φρέσκα υλικά, τα οποία όταν συνδυάζονται δημιουργούν κάτι μοναδικό. Για γλυκό ετοιμάζει ένα παρφέ με καρύδα και σάλτσα φράουλας, για τους οπαδούς του παρφέ και όχι μόνο. Σερβίρει με flakes καρύδας και φύλλα δυόσμου.

Την Κυριακή 09 Ιουλίου ο Άκης Πετρετζίκης λέει την τελευταία «καλησπέρα» της σεζόν, καλωσορίζοντας τους τηλεθεατές στο τελευταίο επεισόδιο του «Kitchen Lab», στις 16:40. Εκτός από φανταστικές γεύσεις και συνταγές, το επεισόδιο αυτό έχει και συναισθηματική φόρτιση, αφού για άλλη μια χρονιά ο Άκης μοιράστηκε με το κοινό τις πιο «νόστιμες» στιγμές του.

Με μια αρωματική συνταγή για ντοματίνια κονφί, μια επιλογή που πραγματικά απογειώνει τη γεύση από ένα ντοματίνι και μπορεί να σταθεί είτε ως ορεκτικό μόνο του είτε ως συνοδευτικό σε άλλα φαγητά, είναι το ορεκτικό στο κυριακάτικο μενού. Σπάει τα ντοματίνια πάνω σε φέτες ψωμί, προσθέτει ελαιόλαδο, αλάτι, ρίγανη ξερή, μοτσαρέλα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, φύλλα ρίγανης και σερβίρει. Για κυρίως γεύμα ετοιμάζει ένα φαγητό που αρέσει σε όλους, το κοτόπουλο α λα κρεμ, ωστόσο αντί για κρέμα γάλακτος θα βάλει γιαούρτι, ώστε να παραδώσει μια πολύ πιο light εκδοχή της κλασικής συνταγής. Για τελευταίο γλυκό της σεζόν, ο Άκης επιλέγει ένα κέικ με φυστικοβούτυρο και καραμέλες, ένα απόλυτα καραμελένιο κέικ, γεμάτο σε γεύση, για τους λάτρεις του φυστικοβούτυρου ασυναγώνιστο αλλά και για όσους δεν το αγαπούν τόσο, μια μοναδική εμπειρία. Σερβίρει με παγωτό, σιρόπι καραμέλας και φιστίκια αλατισμένα.

«Kitchen Lab», κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 16:40

Διαφήμιση
Διαφήμιση