HomeHL-LifestyleΝίκη για την πρώην βοηθό του Ντε Νίρο- Η εταιρεία του πρέπει να την αποζημιώσει

Νίκη για την πρώην βοηθό του Ντε Νίρο- Η εταιρεία του πρέπει να την αποζημιώσει

Οι ένορκοι έκριναν την εταιρεία υπεύθυνη για έμφυλες διακρίσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η εταιρεία παραγωγής του Ρόμπερτ Ντε Νίρο πρέπει να καταβάλει αποζημίωση ύψους 1,3 εκατομμυρίων δολαρίων στην πρώην βοηθό του ηθοποιού.

Οι ένορκοι έκριναν την Canal Productions- αλλά όχι τον ίδιο τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο- υπεύθυνη για έμφυλες διακρίσεις και αντίποινα σε βάρος της Γκρέιχαμ Τσέις Ρόμπινσον.

Η 41χρονη προσέφυγε στη δικαιοσύνη κατηγορώντας τον ηθοποιό για κακοποιητική συμπεριφορά στο εργασιακό περιβάλλον, την περίοδο που ήταν βοηθός του, από το 2008 έως το 2019.

Η Ρόμπινσον διεκδικούσε αποζημίωση 12 εκατομμυρίων δολαρίων, αναφέροντας στην αγωγή της πως έμεινε άνεργη και ότι αδυνατούσε να ανακάμψει έπειτα από τα όσα έζησε συνεργαζόμενη με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο.

Εκείνος από την πλευρά του την κατηγορούσε μεταξύ άλλων ότι του έκλεψε 85.000 αεροπορικά μίλια, όταν παραιτήθηκε. Οι ένορκοι απάλλαξαν την 41χρονη για όσα της καταλόγιζε ο ηθοποιός.

Δίκη Ρόμπερτ Ντε Νίρο: Τι κατέθεσαν οι δύο πλευρές

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο βρέθηκε στο δικαστήριο επί τρεις ημέρες κατά τη διάρκεια της δίκης, αλλά δεν ήταν εκεί όταν ανακοινώθηκε η ετυμηγορία.

Η δίκη στη Νέα Υόρκη κράτησε δύο εβδομάδες και κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ο ηθοποιός φάνηκε να χάνει αρκετές φορές την ψυχραιμία του, μεταξύ άλλων κάποια στιγμή όταν φώναξε «Ντροπή σου» στη 41χρονη πρώην βοηθό του.

Στην κατάθεσή του, είπε ότι της έδωσε αύξηση, ανεβάζοντας τις ετήσιες απολαβές της σε 300.000, από περίπου 100.000 και την αναβάθμισε σε αντιπρόεδρο παραγωγής και οικονομικών, με δικό της αίτημα, παρότι τα καθήκοντά της παρέμειναν σε γενικές γραμμές ίδια.

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο παραδέχθηκε πολλά από αυτά που του καταλόγιζε η Γκρέιχαμ Τσέις Ρόμπινσον, μεταξύ άλλων ότι της είχε πει πως έδινε περισσότερα χρήματα στον γυμναστή του, εν μέρει επειδή εκείνος είχε οικογένεια. Ακόμη, αρνήθηκε ότι της φώναζε.

Από την πλευρά της, η Γκρέιχαμ Τσέις Ρόμπινσον κατέθεσε ότι ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο και η σύντροφός του, Τίφανι Τσεν, συνασπίστηκαν εναντίον της για να μετατρέψουν σε εφιάλτη μια δουλειά που κάποτε αγαπούσε.

Είπε ότι υπέφερε από άγχος και κατάθλιψη μετά την παραίτηση και πως δεν έχει δουλέψει τα τελευταία τέσσερα χρόνια, παρότι έκανε αίτηση για 638 θέσεις εργασίας.

«Δεν έχω κοινωνική ζωή. Είμαι τόσο ταπεινωμένη και ντροπιασμένη. Νιώθω τόσο κατεστραμμένη κατά κάποιο τρόπο… Έχασα τη ζωή μου, την καριέρα μου, την οικονομική ανεξαρτησία μου. Έχασα τα πάντα», ανέφερε στην κατάθεσή της η 41χρονη.

lifo.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση