HomeHL-9Ο 67χρονος λυράρης καταδικάστηκε για σεξουαλική εκμετάλλευση ανήλικου

Ο 67χρονος λυράρης καταδικάστηκε για σεξουαλική εκμετάλλευση ανήλικου

Αθωώθηκε ο 47χρονος γιατρός

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σήμερα, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, ο 67χρονος λυράρης καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης άνω των πέντε ετών, συγχωνεύοντας τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε. Η κατηγορία του ήταν η σεξουαλική εκμετάλλευση ενός ανήλικου αγοριού, με τον κατηγορούμενο να αρνείται επιμόνως τις κατηγορίες εναντίον του.

Το περιστατικό αυτό έχει σοκάρει την τοπική κοινωνία, αφού ο κατηγορούμενος βρισκόταν προφυλακισμένος εδώ και έναν χρόνο στις φυλακές της Τρίπολης, περιμένοντας τη δίκη του.

Σε αντίθεση με αυτό, ένας 47χρονος γιατρός κηρύχθηκε ομόφωνα αθώος από το δικαστήριο για κατηγορίες προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας. Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι δεν είχε επίγνωση ότι το άτομο με το οποίο είχε επαφή μέσω διαδικτύου ήταν  ανήλικο και είχε απομακρυνθεί μόλις κατάλαβε το γεγονός.

Το δικαστήριο, λαμβάνοντας υπόψη τις αντιφατικές απόψεις και τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, εκδίκασε την υπόθεση με τον απαιτούμενο σεβασμό προς τη δικαιοσύνη και την αλήθεια. Η καταδίκη του 67χρονου λυράρη αποτελεί ένα σημαντικό μήνυμα κατά της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση