HomeΚΡΗΤΗΠρωτοβουλία  Πολιτών Ενάντια στην Ξενοδοχοποίηση των Μνημείων στον Λόφο Καστέλι: «Τα μνημεία και η ιστορία δεν εκποιούνται»       

Πρωτοβουλία  Πολιτών Ενάντια στην Ξενοδοχοποίηση των Μνημείων στον Λόφο Καστέλι: «Τα μνημεία και η ιστορία δεν εκποιούνται»       

Καλούνε την εταιρεία να σταματήσει αμέσως τους σχεδιασμούς της

Διαφήμιση
Διαφήμιση

 

Σήμερα αστυνομικές δυνάμεις καταστολής εισέβαλαν στα Μνημεία στον Λόφο Καστέλι κατ’ εντολή της Belvedere και προχώρησαν σε συλλήψεις πολιτών. Είναι φανερό ότι η Belvedere επιθυμεί να προχωρήσει τους σχεδιασμούς της και να μετατρέψει τα Μνημεία σε ξενοδοχειακό συγκρότημα, ενώ την ίδια στιγμή εργάζεται παρασκηνιακά ασκώντας πιέσεις προς τους αρμόδιους φορείς.

Η εν λόγω εταιρεία και το υποσύστημα εκποίησης των μνημείων συνεχίζουν να απαξιώνουν την πάνδημη βούληση της τοπικής κοινωνίας.  Η Πρωτοβουλία ενάντια στην Ξενοδοχοποίηση των Μνημείων στον Λόφο Καστέλι θεωρεί ότι, παρά την καθολική σχεδόν αντίδραση της πόλης, ο κυνισμός των «επονομαζόμενων» επενδυτών έχει ξεπεράσει τα όρια της προκλητικότητας και προσβάλλει κατά συστηματικό τρόπο και την πόλη και τους θεσμούς της.

Καλούμε:

Την εταιρεία να σταματήσει αμέσως τους παράλογους σχεδιασμούς της.

Τα μέλη της Συγκλήτου και τα μέλη της μονομετοχικής Εταιρείας Αξιοποίησης του Πολυτεχνείου Κρήτης να ταυτιστούν επιτέλους με την πάνδημη βούληση. Η παράταση που έδωσαν το 2023 στην Εταιρεία, ενώ θα μπορούσαν να την απέφευγαν, διαιωνίζει την ομηρία του μνημειακού συγκροτήματος.

Τις τοπικές αρχές και φορείς να είναι σταθεροί υπερασπιστές της χρήσης  δημόσιου και κοινοφελούς χαρακτήρα του μνημειακού συγκροτήματος, όπως το απέδειξαν κατά το προηγούμενο διάστημα.

Τέλος, τους κατοίκους της πόλης να είναι σε εγρήγορση για να μην περάσουν τα σχέδια της εκποίησης στον Λόφο Καστέλι.

Η Πρωτοβουλία ενάντια στη Ξενοδοχοποίηση των Μνημείων στον Λόφο Καστέλι θα καλέσει σύντομα σε σύσκεψη για συντονισμό και κινητοποιήσεις.

«Τα μνημεία και η ιστορία δεν εκποιούνται».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση