HomeΕΛΛΑΔΑΗ Θεσσαλονίκη καταδικάζει την ομοφοβική επίθεση – Το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου

Η Θεσσαλονίκη καταδικάζει την ομοφοβική επίθεση – Το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου

«Είναι υποχρέωση μας να εξασφαλίσουμε ότι κανένας άνθρωπος δεν θα φοβάται να περπατά στην πόλη μας»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ψήφισμα κατά της ομοφοβικής επίθεσης που δέχτηκαν το Σάββατο δύο non binary άτομα, εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης.

Στο ψήφισμα, καταδικάζεται η ομοφοβική επίθεση που έγινε το Σάββατο στην Αριστοτέλους καθώς και οι απειλές που δέχονται οι οι συντελεστές του ντοκιμαντέρ «Αδέσποτα κορμιά», το οποίο προβάλλεται στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της πόλης.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της Θεσσαλονίκης, η δημοτική παράταξη «Πόλη Ανάποδα» κατέθεσε το ψήφισμα το οποίο και στη συνέχεια εγκρίθηκε.

Στο ψήφισμα αναφέρεται, μεταξύ άλλων πως: «είναι πολιτική και θεσμική μας υποχρέωση να εξασφαλίσουμε ότι κανένας άνθρωπος δεν θα φοβάται να περπατά στους δρόμους της πόλης μας, εξαιτίας της καταγωγής ή της εμφάνισής του, να εξασφαλίσουμε ότι καμία σκοταδιστική ή φασίζουσα ομάδα δεν θα επιβάλλει καθεστώς λογοκρισίας».

Το χρoνικό της ομοφοβικής επίθεσης στη Θεσσαλονίκη

Πρωτοφανείς εικόνες εκτυλίχθηκαν το βράδυ του Σαββάτου, στη Θεσσαλονίκη, όπου ένας όχλος νεαρών ανθρώπων επιτέθηκε εναντίον δύο μελών της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, επειδή έτυχε να περνούν από μπροστά τους.

Η άνευ προηγουμένου ομοφοβική επίθεση σύμφωνα με το thestival.gr, έγινε λίγο μετά της 10 το βράδυ του Σαββάτου, στην πλατεία Αριστοτέλους, όταν ομάδα νεαρών που βρίσκονταν εκεί κινήθηκε εναντίον των δύο μελών της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας που περνούσαν από το σημείο.

Τους έβριζαν με χυδαίο τρόπο, κάποιοι εξ αυτών τους πέταξαν μπουκάλια και άλλοι τους έφτυσαν.

Η ποινική διαδικασία εναντίον των συλληφθέντων της ομοφοβικής επίθεσης

Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά την αυτόφωρη διαδικασία, οι εννέα κατηγορούμενοι για την ομοφοβική επίθεση που έγινε στην Θεσσαλονίκη, το βράδυ του Σαββάτου.

Η εκδίκαση της υπόθεσης σχετικά με την επίθεση που δέχτηκαν δύο ΛΑΟΤΚΙ άτομα στην Αριστοτέλους αναβλήθηκε λόγω απουσίας μαρτύρων και έτσι αυτοδικαίως άρθηκε η κράτηση τους.

Οι κατηγορίες για τις οποίες κατηγορούνται από την εισαγγελέα είναι η εξύβριση, κατά συρροή, με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, ενώ δύο από τους φερόμενους ως δράστες κατηγορούνται επιπλέον για απόπειρα απλής σωματικής βλάβης, κατά συρροή πάλι με ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Η κατηγορία της εξύβρισης με ρατσιστικά κίνητρα βαραίνει και τους άλλους 12 ανήλικους που αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή εισαγγελέα και θα κληθούν να δικαστούν από το Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων μετά από κλήση που θα λάβουν.

lifo.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση