HomeΕΚΛΟΓΕΣ«Μπροστά Μαζί για το Δήμο Μινώα Πεδιάδας» – Εγκαίνια εκλογικού κέντρου στο Αρκαλοχώρι

«Μπροστά Μαζί για το Δήμο Μινώα Πεδιάδας» – Εγκαίνια εκλογικού κέντρου στο Αρκαλοχώρι

Μαν. Φραγκάκης «Συνεχίζουμε Μαζί Μπροστά. Να μη γυρίσουμε στα παλιά»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με μια δυναμική συγκέντρωση γεμάτη παλμό και ενθουσιασμό, πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής 21 Σεπτεμβρίου στο Αρκαλοχώρι, τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του νυν και εκ νέου υποψήφιου Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας, επικεφαλής του Συνδυασμού «Μπροστά Μαζί για ο Δήμο Μινώα Πεδιάδας», Μανώλη Φραγκάκη.

Στα εγκαίνια που τελέστηκαν από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ.κ. Ανδρέα, παρέστησαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Βαγγέλης Ζάχαρης, ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Συριγωνάκης και οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Γιώργος Ματαλλιωτάκης και Γιώργος Αποστολάκης.

Την εκδήλωση προλόγισε, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Μανώλη Φραγκάκη, η νεαρή μαθήτρια Κάτια Βρούβα Σπυροπούλου, το 16χρονο κορίτσι από το Καστέλι που πρόσφατα διακρίθηκε ξανά σε πανελλήνιο διαγωνισμό γρίφων εντυπωσιάζοντας ακόμη και καθηγητές από το αμερικανικό MIT. Η ταλαντούχα μαθήτρια ευχαρίστησε τον υποψήφιο Δήμαρχο για τη στήριξή του ενώ ό ίδιος στην ομιλία του τόνισε την ανάγκη ο Δήμος να συνεχίζει να επενδύσει στο ταλέντο της νέας γενιάς.

«Πριν 4 χρόνια πετύχαμε την Αλλαγή. Τώρα δεν πρέπει να γυρίσουμε στα παλιά. Συνεχίζουμε Μαζί Μπροστά, για όλα όσα σπουδαία αξίζουν οι άνθρωποι του υπέροχου τόπου μας», ανέφερε με συγκίνηση ο κ. Φραγκάκης, απευθυνόμενος στον κόσμο, τον οποίο και ευχαρίστησε για την δυναμική παρουσία του και τη δύναμη που του δίνει, ώστε να συνεχιστεί αυτή η πορεία για το κοινό καλό.

Με οδηγό τους πολίτες τους όποιους κάλεσε να είναι συνδιαμορφωτές και συνοδοιπόροι στον δρόμο που χαράζεται, τόνισε χαρακτηριστικά ότι: «Οι ενεργοί πολίτες που νοιαζόμαστε για τον τόπο μας, ξεκινάμε για να πάμε το Δήμο μας ακόμη πιο μπροστά. Όλες κι όλοι εμείς εγκαινιάζουμε σήμερα εκτός από τα γραφεία μας εδώ στο Αρκαλοχώρι και μια νέα “Συνεργασία για το Δήμο Μινώα Πεδιάδας” που θα μας πάει, μαζί μπροστά. Έχουμε ακόμη μία ιδιαιτερότητα να προτάξουμε. Είμαστε η παράταξη των Νέων. Η Παράταξη του Μέλλοντος», αποσπώντας το «θερμό» χειροκρότημα του κόσμου.

Εστιάζοντας στο πρόγραμμά του και το αναπτυξιακό μέλλον του τόπου, αναφέρθηκε αναλυτικά σε όλες τις σημαντικές παρεμβάσεις που έγιναν και όσες εμπεριέχονται στο όραμα της Παράταξης για το μέλλον του τόπου.

Μεταξύ άλλων ο Μανώλης Φραγκάκης είπε:

«Πετύχαμε πολλά μαζί τα τελευταία χρόνια. Αλλάξαμε λειτουργίες και προσανατολισμό στο Δήμο μας. Πρακτικές και νοοτροπίες που μας είχαν πληγώσει. Δεν ήταν λίγα όλα όσα χρειάστηκε να προσπεράσουμε. Ούτε λίγα, ούτε μικρά. Διαχειριστήκαμε το μεγαλύτερο σεισμικό φαινόμενο στη σύγχρονη ιστορία της χώρας. Ήρθαμε αντιμέτωποι με την παγκόσμιας διαστάσεων πολυεπίπεδη κρίση του κορωνοϊού. Ταυτόχρονα έπρεπε να εγκολπώσουμε στο σχεδιασμό μας το μεγάλο για τα χωρικά δεδομένα μας έργο του διεθνή αερολιμένα Ηρακλείου. Ενώ χρειαστήκαμε 9 μήνες για να μπορέσουμε να κλείσουμε προϋπολογισμό. Σταθήκαμε όρθιοι και καταφέραμε να διαχειριστούμε με επάρκειά όλα τα παραπάνω. Πετύχαμε όμως μέσα στο κλίμα αυτό να εξελίξουμε στο μέγιστο βαθμό το έργο που είχαμε προαναγγείλει.
Εξορθολογήσαμε τα οικονομικά του Δήμου μας ρυθμίζοντας με πολύ κόπο το δημοτικό και το ιδιωτικό χρέος. Εφαρμόσαμε ένα γενναίο αναπτυξιακό πρόγραμμα σε υποδομές, «πράσινες» παρεμβάσεις κι έργα Αθλητισμού & Πολιτισμού, Μετασχηματίσαμε το Δήμο σε έναν Οργανισμό που νοιάζεται για όλους, δημιουργώντας ένα πλέγμα κοινωνικών δομών, υπηρεσιών υποστήριξης και δράσεων ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής, Πετύχαμε το χωροταξικό του Δήμου Μινώα Πεδιάδας να είναι το πρώτο στην Ελλάδα ενώ μέσα από το χωροταξικό σχεδιασμό διασφαλίσαμε τη βιωσιμότητα του τόπου μας, μετά την ολοκλήρωση του νέου αεροδρομίου, Προχωρήσαμε στην ΑΜΕΣΗ ανασυγκρότηση του Δήμου μετά το μεγάλο σεισμό και διεκδικήσαμε από το κεντρικό κράτος τη στήριξη των σεισμόπληκτων.
Σας ζητώ να δώσετε μαζί μας όλες τις επόμενες μέρες τον αγώνα για να συνεχίσουμε την πορεία μας προς το μέλλον, να πάμε όλοι μαζί ακόμη ψηλότερα εκεί που αξίζουμε. Σας ζητώ να παλέψετε με ήθος και αξιοπρέπεια όπως μας αρμόζει και να αποφύγουμε τοξικές εντάσεις που πληγώνουν το συλλογικό καλό, να αποφύγαμε το διχασμό της κοινωνίας που κάποιοι επιδιώκουν για να κρύψουν τα πολιτικά κι προγραμματικά ελλείμματα τους.
Όλες κι όλοι μαζί, προχωράμε μπροστά μαζί
Επενδύουμε στην Ασφάλεια των δημοτών
με μεγάλα έργα πολιτικής προστασίας, πρόληψης φυσικών καταστροφών, αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής θωράκισης
Συνεχίζουμε τα μεγάλα έργα υποδομών κι εντάσσουμε σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα νέα έργα υψηλής κοινωνικής ανταποδοτικότητας.
Προχωράμε σε σύγχρονο πράσινο πολεοδομικό σχεδιασμό, με επεκτάσεις σχεδίων πόλης, έμφαση στη σχολική στέγη, συμπερίληψη της επιχειρηματικότητας κι αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου. Ενισχύουμε την εξωστρέφεια και διασύνδεουμε τον πρωτογενή τομέα με τη μεταποίηση
Διασφαλίζουμε τη συμμετοχή όλων των δημοτών μας στην ανάπτυξη μέσα από την πρόσβαση στην τεχνολογία, τη διαρκή επιμόρφωση και το κοινωνικό κράτος
Εξασφαλίζουμε τη μείωση των περιβαλλοντικών συνεπειών από το νέο αεροδρόμιο
Εφαρμόζουμε ένα ειδικό σχέδιο για τη νεολαία μας για την οποία είμαστε υπερήφανοι και θέλουμε να τη βάλουμε στις προτεραιότητες του έργου μας όπως της αξίζει.
Γιατί το δικό μας χρέος δεν είναι προς τρίτους, όπως ξέρετε, είναι προς τις επόμενες γενιές, είναι προς αυτά εδώ τα νέα κορίτσια και αγόρια που βλέπω ανάμεσα μας, προς όλες κι όλους που πρέπει να μπορούν να ζήσουν και να ονειρευτούν στον τόπο μας».

Διαφήμιση
Διαφήμιση