HomeCity GuideΕσπερίδες για την οικογένεια και το παιδί σε Αρκαλοχώρι και Καστέλλι

Εσπερίδες για την οικογένεια και το παιδί σε Αρκαλοχώρι και Καστέλλι

11 και 15 Απριλίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας σε συνεργασία με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) και τα Παιδικά Χωριά SOS, πραγματοποιεί ενημερωτικές εσπερίδες, την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024 στο Συνεδριακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου και τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Γυμνασίου & Λυκείου Καστελλίου. Οι εσπερίδες πραγματοποιούνται στο πλαίσιο στήριξης και ενδυνάμωσης της οικογένειας και του σχολείου, μέσω δράσεων και παρεμβάσεων ψυχοκοινωνικής προσέγγισης, προς όφελος των παιδιών, της οικογένειας και της Κοινότητας εν γένει, με έμφαση στην υγιή, συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών.

Η πρώτη εσπερίδα που θα λάβει χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου στις 11 Απριλίου, στις 6 το απόγευμα έχει τίτλο: «Ασφάλεια και Διαδίκτυο».

Εισηγήτριες:

-Μαριέυα Καρκανάκη: Δημοσιογράφος, Υπεύθυνη Επικοινωνίας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου. «Παραπληροφόρηση στο Διαδίκτυο»
-Μελτίνη Χριστοδουλάκη: Νομικός, Υπεύθυνη Επικοινωνίας της Γραμμής SafeLine.gr για το παράνομο περιέχομενο στο διαδίκτυο. «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο: Δράσεις του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου».

Η δεύτερη εσπερίδα που θα λάβει χώρα στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Γυμνασίου & Λυκείου Καστελλίου, στις 15 Απριλίου, στις 6 το απόγευμα έχει τίτλο: «Ψυχοκοινωνικές Παρεμβάσεις στη σχολική και εφηβική ηλικία».

Εισηγητές:

-Πέτρος Παπαδάκης: Χαιρετισμός από τον Διευθυντή των Παιδικών Χωριών SOS Κρήτης,
-Βαλεντίνος Τσαγκαράκη: Ψυχολόγος, «Διαδίκτυο: Όταν το παιχνίδι γίνεται εξάρτηση»
-Μαρία Ποντίκα, Κοινωνική Λειτουργός, «Ο γονικός ρόλος στη παιδική και εφηβική ηλικία»

Διαφήμιση
Διαφήμιση