HomeHL-WorldΑλιγάτορας εντοπίστηκε χωρίς άνω γνάθο – ΒΙΝΤΕΟ

Αλιγάτορας εντοπίστηκε χωρίς άνω γνάθο – ΒΙΝΤΕΟ

Το άνω σαγόνι του κόπηκε μέχρι τα μάτια του για άγνωστους λόγους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένας αλιγάτορας με μισό ρύγχος πιάστηκε από τις αρχές, αφού κάτοικοι σε μια πόλη της Φλόριντα ανέφεραν ότι έσπερνε τον τρόμο σε ένα τοπικό πάρκο. Η Eustacia Kanter τριγυρνούσε στο Wilson’s Land Park στο Sanford όταν παρατήρησε έναν αλιγάτορα που του έλειπε το πάνω ρύγχος, αποκαλύπτοντας τη λευκή του γλώσσα.

«Στην αρχή, ο εγκέφαλός μου δεν μπορούσε να καταλάβει ότι έλειπε ολόκληρη η άνω γνάθος του», είπε ο Kanter στο Fox 35 . «Όταν το συνειδητοποίησα, ένιωσα θλίψη γι’ αυτόν».

Το άνω σαγόνι του κόπηκε μέχρι τα μάτια του για άγνωστους λόγους. Ο υπεύθυνος για την αποκατάσταση της άγριας ζωής της περιοχής, Kim Titterington είπε στο WESH ότι η εικόνα του ζώου «που του λείπει ολόκληρο το μέρος του προσώπου του προκαλεί σοκ».

«Δεν είναι ασυνήθιστο να τους βλέπεις να έχουν ζημιά στο πρόσωπό τους, να τους λείπει ένα άκρο, να λείπει μια ουρά, ίσως μέρος του σαγονιού τους, αλλά αυτό είναι πολύ ακραίο», είπε στο Fox 35.

Ο Titterington υπέθεσε ότι το ζώο που υπέστη τον τραυματισμό θα μπορούσε να είχε τσακωθεί με έναν άλλο αλιγάτορα ή να είχε πιαστεί σε παγίδα, με αποτέλεσμα να σκιστεί το ρύγχος του. Ο αλιγάτορας μεγαλώνοντας θα δυσκολευτεί να τραφεί καθώς δεν θα μπορεί να πιάσει μεγαλύτερη λεία και θα είναι ευάλωτος σε επιθέσεις.

«Όταν αυτό το ζώο χρειάζεται να καταναλώσει μεγαλύτερο θήραμα και να υποτάξει το θήραμά του, αυτή η ικανότητα έχει τελειώσει σε αυτό το σημείο», είπε ο Titterington στο WESH.

Το ζώο αιχμαλωτίστηκε το βράδυ της Πέμπτης, σύμφωνα με την Miami Herald. Ο Jerry Flynn κατάφερε να αιχμαλωτίσει το ζώο και το πήγε σε μια μονάδα φροντίδας. «Φαίνεται καλά, αν εξαιρέσεις το ρύγχος του. Δεν πεινάει γιατί είναι αρκετά παχουλός» δήλωσε.

enikos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση