HomeHL-PsilaΨάρια κάνουν θορυβώδες σεξ και δεν αφήνουν τους κατοίκους της Φλόριντα να κοιμηθουν

Ψάρια κάνουν θορυβώδες σεξ και δεν αφήνουν τους κατοίκους της Φλόριντα να κοιμηθουν

Ξάγρυπνοι έχουν μείνει τα βράδια οι κάτοικοι της Φλόριντα, αφού ψάρια που κάνουν σεξ βγάζουν περίεργους θορύβους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τον ύπνο τους έχουν χάσει οι κάτοικοι του κόλπου της Τάμπα στη Φλόριντα, οι οποίοι παραπονιούνται για μυστηριώδεις μπάσους ήχους που δονούν τους τοίχους των σπιτιών τους κατά τη διάρκεια της νύχτας και κρατούν τα παιδιά τους ξύπνια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Post, αυτοί οι μυστηριώδεις θόρυβοι έχουν γεννήσει φρενήρεις θεωρίες σχετικά με την προέλευση τους.

Από μυστικές νυχτερινές επιχειρήσεις σε μια κοντινή στρατιωτική βάση μέχρι ένα νυχτερινό κέντρο που παραβιάζει τους νόμους, οι κάτοικοι έχουν σκεφτεί διεξοδικά τι θα μπορούσε να προκαλεί αυτόν τον θόρυβο.

Πολλοί πίστεψαν ακόμη και τη θεωρία ότι κατέβηκαν εξωγήινοι στη γη.

Ωστόσο, ένας επιστήμονας από την περιοχή πιστεύει ότι ορισμένα «ζωηρά» ψάρια προκαλούν αυτόν τον συγκεχυμένο θόρυβο.

Η επιστημονική εξήγηση

Στο σχετικό δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο επιστήμονας διευκρίνισε : «Αυτός ο δυσάρεστος ήχος είναι θόρυβοι ζευγαρώματος, που εκπέμπονται από το εύστοχα ονομαζόμενο ψάρι black drum».

Σε μια προσπάθεια να επιβεβαιώσει τη θεωρία του, ο ειδικός στην ακουστική των ψαριών James Locascio, ο οποίος εργάζεται στο Θαλάσσιο Εργαστήριο και Ενυδρείο στη Σαρασότα, εγκατέστησε θαλάσσια μικρόφωνα στην περιοχή.

Ο κ. Locascio ήταν σίγουρος για τους ισχυρισμούς του, καθώς διεξήγαγε μια πειστική έρευνα πριν από σχεδόν δύο δεκαετίες στο Cape Coral.

Σε συνομιλία του με τη New York Post, ο κ. Locascio είπε:

«Μια συνταξιούχος καθηγήτρια φυσικών επιστημών με άφησε να χρησιμοποιήσω την πίσω βεράντα της για τρεις μήνες. Ήταν πολύ παραγωγικό για την έρευνά μου. Της τηλεφώνησα αυτή την εβδομάδα και μιλήσαμε για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια. Της είπα ότι θα έκανα ξανά το ίδιο πράγμα».

Ο ειδικός στην ακουστική των ψαριών πρόσθεσε ότι αυτός ο θόρυβος που εκπέμπουν τα ψάρια black drum κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου ζευγαρώματος μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 165 ντεσιμπέλ νερού.

Όταν εκπέμπουν τον θόρυβο όλα μαζί ως ομάδα, οι ήχοι διοχετεύονται μέσω του εδάφους και γίνονται ακουστοί στην ξηρά.

Ο κ. Locascio πρόσθεσε: «Έγινε κάτι σαν αστικό μυστήριο. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές θεωρίες. Ο κόσμος θέλει να μάθει τι είναι. Είναι αυτό το στοιχείο του αγνώστου. Και όταν έχεις τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αρχίζεις πραγματικά να ακούς διαφορετικές ιδέες».

Κάποιοι αρχικά χλεύασαν τη θεωρία των ψαριών, μη μπορώντας να κατανοήσουν ότι τα ερωτευμένα αμφίβια είναι υπεύθυνα για τους αμυδρά χιπ-χοπ ρυθμούς που αντηχούν στις κρεβατοκάμαρές τους.

Αλλά ο Locascio είπε ότι τελικά μεταπείστηκαν αφού άκουσαν τις εξηγήσεις του.

«Οι δονήσεις συνεχίζουν να γίνονται όλο και πιο ενοχλητικές, γι’ αυτό τώρα είναι η ώρα να δράσουμε!», γράφει η καμπάνια GoFundMe της κατοίκου της Τάμπα Sara Healy, η οποία έχει συγκεντρώσει 2.620 δολάρια για να χρηματοδοτήσει τις δοκιμές του Locascio.

Η εκστρατεία έχει ως εξής: «Μπορείτε να μας βοηθήσετε να λύσουμε αυτό το μυστήριο και να καθησυχάσουμε την κοινότητά μας;».

Ο Locascio δήλωσε στην The Post ότι η συλλογή δεδομένων θα μπορούσε να είναι μια πρόκληση στη μεγάλη περιοχή της θάλασσας, αλλά ότι ελπίζει ότι σύντομα θα είναι σε θέση να δείξει στους κατοίκους ότι η θεωρία του έχει βάση.

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση