HomeΕΚΛΟΓΕΣΣυνάντηση Σταύρου Αρναουτάκη – Αλέξη Καλοκαιρινού

Συνάντηση Σταύρου Αρναουτάκη – Αλέξη Καλοκαιρινού

Στην ατζέντα, μεταξύ άλλων, ΒΟΑΚ, μελέτες χωροταξίας και διευθέτησης ρεμάτων, έργα οδικής διασύνδεσης, φράγματα και η αξιοποίηση της έκτασης του «Νίκος Καζαντζάκης»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη συναντήθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός.

Στη συνάντηση, η οποία έγινε σε άριστο κλίμα δεδομένης και της μακρόχρονης συνεργασίας και καλής σχέσης του Αλέξη Καλοκαιρινού με τον Σταύρο Αρναουτάκη, συζητήθηκαν μια σειρά από έργα αλλά και θεσμικά θέματα που αφορούν στη συνεργασία Δήμου Ηρακλείου και Περιφέρειας Κρήτης.
Κομβικά ζητήματα όπως η χάραξη και λειτουργία του ΒΟΑΚ, μια σειρά από μελέτες που αφορούν στη χωροταξία και στη διευθέτηση ρεμάτων, η οδική διασύνδεση της περιοχής του Γιόφυρου και της ευρύτερης περιοχής, τέθηκαν μεταξύ άλλων στο επίκεντρο. Επίσης, συζητήθηκαν το φράγμα των Δαφνών και το φράγμα Λαδούκου ως δυο έργα αιχμής που συνδέονται με την ανάπτυξη του Ηρακλείου και την υποστήριξη της υπαίθρου του Δήμου. Ιδιαίτερα συζητήθηκε το κομβικό ζήτημα του Δήμου Ηρακλείου που αφορά στην αξιοποίηση της ευρύτερης περιοχής του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης», για την οποία ο Δήμος θα διεκδικήσει να έχει αποφασιστικό λόγο και ρόλο στο χαρακτήρα αυτού του σχεδιασμού.

Από τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε και η ανάγκη συμπόρευσης και συνέργειας Δήμου και Περιφέρειας με στόχο να αξιοποιηθούν στο έπακρο τα χρηματοδοτικά εργαλεία και να δρομολογηθούν τα μικρότερα και μεγαλύτερα έργα που έχει ανάγκη ο Δήμος Ηρακλείου. «Ο σωστός και έγκαιρος σχεδιασμός, η χρηματοδότηση από τον Δήμο και την Περιφέρεια των αναγκαίων μελετών και η εξασφάλιση των αναγκαίων πόρων από το ΠΕΠ Κρήτης είναι τα μέσα που θα μας επιτρέψουν να πρωτοστατήσουμε και να επιλύσουμε ορισμένα από τα χρονίζοντα ζητήματα που απασχολούν το Δήμο Ηρακλείου» επεσήμανε ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, τονίζοντας: «Η καλή και γόνιμη συνεργασία μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας μπορεί να γίνει πολύ πιο αποδοτική με τις κατάλληλες ενέργειες της νέας Δημοτικής Αρχής».

Διαφήμιση
Διαφήμιση