HomeΕΚΛΟΓΕΣΑυτό είναι το πρόγραμμα του Αλέξη Καλοκαιρινού για τον Δήμο Ηρακλείου

Αυτό είναι το πρόγραμμα του Αλέξη Καλοκαιρινού για τον Δήμο Ηρακλείου

10 βασικές αρχές, 3 θεμελιώδεις προτεραιότητες, 6 προγραμματικές πρωτοβουλίες και τα μεγάλα έργα του Δήμου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πραγματοποιήθηκε η ηλεκτρονική παρουσίαση του προγράμματος της δημοτικής παράταξης «Δικαίωμα στην πόλη» από τον υποψήφιο δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό.

Σε μια παρουσίαση που διήρκησε περισσότερο από μια ώρα, ο Αλέξης Καλοκαιρινός παρουσίασε τη συνοπτική εκδοχή του προγράμματος, το σχέδιο για «Μια πόλη που τα δικαιώματα των κατοίκων της θα είναι υποχρεώσεις της Δημοτικής μας Αρχής. Το δικαίωμα στην καθαριότητα, στην ευκολότερη μετακίνηση, στην ποιότητα ζωής, στον πολιτισμό, στην εξυπηρέτηση, στην κοινωνική μέριμνα, στην ανάπτυξη του Ηρακλείου, θα είναι στο επίκεντρο κάθε δράσης μας» όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος δήμαρχος. Ένα πρόγραμμα διανθισμένο με εικόνες που όπως ξεκαθάρισε ο Αλέξης Καλοκαιρινός δεν είναι μελέτες, αλλά οπτικοποιούν τις ιδέες για να μπορεί καθένας να αντιληφθεί το τι προτείνεται. Επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς και συνεργασίας πολλών μελών της παράταξης με ειδικούς επιστήμονες, τους οποίους και ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους, αλλά πάνω απ’ όλα, προϊόν διαβούλευσης με τις Ηρακλειώτισσες και τους Ηρακλειώτες, ο Αλέξης Καλοκαιρινός τόνισε ότι «Έχει σαφείς προτεραιότητες και συγκεκριμένες προτάσεις. Και εστιάζει σε αυτά που εδώ και μήνες συζητάμε με τους συμπολίτες μας σε κάθε γειτονιά και σε κάθε οικισμό, αλλά και με φορείς, σωματεία και επιστημονικές ενώσεις του τόπου μας.».

14

Ο Αλέξης Καλοκαιρινός μίλησε για τις 10 θέσεις αρχής που καθορίζουν το πλαίσιο δράσης της παράταξης και αναφέρονται στο ότι ο Δήμος Ηρακλείου:

1. Λειτουργεί δημοκρατικά, με διαφάνεια και λογοδοσία.
2. Εφαρμόζει πολιτικές χρηστής διοίκησης και διαχείρισης με γνώμονα τη μεγιστοποίηση της κοινωνικής ωφέλειας.
3. Παρεμβαίνει για τα θέματα που αφορούν τους πολίτες και τον τόπο πέρα από τη στενή του αρμοδιότητα. Διεκδικεί ανακατανομή αρμοδιοτήτων και πόρων στο πλαίσιο μιας πολυεπίπεδης διακυβέρνησης της χώρας.
4. Συνεργεί με άλλες αρχές και όλους τους Δήμους της Κρήτης και συμβάλλει στην ενίσχυση του ρόλου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων στην αυτοδιοίκηση.
5. Συνομιλεί ισότιμα με την κεντρική κυβέρνηση και διεκδικεί ανυποχώρητα όσα αναλογούν στον τέταρτο Δήμο της χώρας.
6. Είναι ενεργητικά παρών στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι και αξιοποιεί έγκαιρα, συντεταγμένα και αξιόπιστα όλους τους διαθέσιμους ευρωπαϊκούς χρηματοδοτικούς πόρους.
7. Δίνει διακριτό και ουσιαστικό ρόλο στα Διαμερίσματα και στις Κοινότητες για την καλύτερη και εκτέλεση του δημοτικού έργου εξυπηρέτηση των πολιτών στο πλαίσιο της εσωτερικής αποκέντρωσης.
8. Συνεργάζεται με τους εργαζομένους και αναγνωρίζει την προσωπικότητα, την αξία και το έργο τους. Οι εργαζόμενοι του Δήμου Ηρακλείου αποτελούν βασική συνιστώσα του δημοτικού έργου.
9. συνεργεί με όλους τους φορείς και τις κοινωνικές ομάδες, δίνει χώρο και βήμα σε όλους τους τοπικούς κοινωνικούς εταίρους.
10. Αναγνωρίζει έμπρακτα ότι ο δημότης έχει λόγο ατομικά και συλλογικά. ΟΙ δημότες είναι συμμέτοχοι στο Δήμο. Ο Δήμος οικοδομεί με τους δημότες σχέση εμπιστοσύνης.

12

Έκανε επίσης αναφορά στις 3 θεμελιώδεις προτεραιότητες, που αποσκοπούν στην ασφαλή καθημερινότητα και στην ποιότητα ζωής, στο Ηράκλειο με επίκεντρο τον άνθρωπο, αλλά και στον δημιουργικό μετασχηματισμό του Δήμου, με ισχυρή παραγωγική και αναπτυξιακή ταυτότητα. «Αυτοί οι στρατηγικοί στόχοι υλοποιούνται μέσα από 6 προγραμματικές πρωτοβουλίες που διασφαλίζουν τα αυτονόητα δικαιώματα των κατοίκων» τόνισε ο Αλέξης Καλοκαιρινός, αναπτύσσοντας τις πρωτοβουλίες για την ποιότητα ζωής, τη βιώσιμη πόλη, την πόλη της αλληλεγγύης, τη δημιουργική πόλη, την κλιματικά ουδέτερη και πράσινη πόλη, και για την πόλη της ανάπτυξης και της καινοτομίας. «Θα διασφαλιστούν με την προώθηση των θεμελιωδών προτεραιοτήτων και την εφαρμογή των προγραμματικών πρωτοβουλιών της παράταξής μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Καλοκαιρινός, τονίζοντας: «Όλες οι βαθιές αλλαγές που έρχονται απαιτούν μια συναντίληψη, κινητοποίηση του ανθρώπινου παράγοντα και επαρκή ηγεσία.».

Αναφορά έκανε ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου και στα μεγάλα έργα, τα έργα πνοής για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του, αναφερόμενος ειδικότερα:

• Στην αξιοποίηση της ευρύτερης περιοχής του αεροδρομίου στο πλαίσιο της μεγάλης διπλής αστικής ανάπλασης.
• Στη συνολική αντιμετώπιση των πολεοδομικών ζητημάτων (Σχεδίων Πόλεως) στο πλαίσιο του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Ηρακλείου.
• Στην προώθηση της κατασκευής της μαρίνας στο Παγκρήτιο Στάδιο.
• Στη δημιουργία του περιαστικού Αρχαιολογικού πάρκου Κνωσού με την ενοποίηση των διάσπαρτων μνημείων της περιοχής και την πολλαπλή σύνδεση της Κνωσού με το λιμάνι διαμέσου της πόλης.
• Στην ενοποίηση του χώρου μεταξύ Βίγλας, Πλατείας Ελευθερίας, Πάρκου Γεωργιάδη και της τάφρου των ενετικών τειχών, σε συνδυασμό με τη δημιουργία μεγάλου υπόγειου πάρκιγκ.
• Στη συνολική ανάδειξη των τειχών και της τάφρου σε πολυλειτουργικό αστικό πάρκο.
• Στην ενοποίηση των Νεωρίων και της πλατείας 18 Άγγλων με αξιοποίηση των προτάσεων των αρχιτεκτονικών διαγωνισμών.
• Στη δημιουργία του Κέντρου Μικρασιατικού Πολιτισμού στο κέντρο ΦΑΡΟΣ.
• Στον άμεσο στρατηγικό σχεδιασμό Πολιτικής Προστασίας με ενημέρωση και εκπαίδευση των δημοτών.
• Στην επίσπευση του φράγματος Λαδούκου και την επανεκκίνηση της διαδικασίας του φράγματος των Δαφνών.
• Στην εξασφάλιση υδάτινων πόρων για την υδροδότηση του Δήμου και την επέκταση των αρδευτικών δικτύων.
• Στις βιοκλιματικές αστικές παρεμβάσεις.

Και κατάληξε ο Αλέξης Καλοκαιρινός: «Σας καλώ να συναντηθούμε. Σας καλώ να προχωρήσουμε μαζί. Και τώρα αλλά και την επόμενη μέρα. Και σε όλη τη διαδρομή. Για το Ηράκλειο που θέλουμε, που αξίζουμε και που μπορούμε!».

32

Το πρόγραμμα της δημοτικής παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη», τόσο στη συνοπτική όσο και στην πλήρη εκδοχή του, μπορείτε να το δείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της παράταξης, ακολουθώντας τον σύνδεσμο: https://dikaiomastinpoli.gr/?page_id=8554

Διαφήμιση
Διαφήμιση