HomeΚΡΗΤΗΣοκ από την πράξη βανδαλισμού

Σοκ από την πράξη βανδαλισμού

Στο άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου - Συνεχίζονται οι αντιδράσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε πράξη βανδαλισμού που σοκάρει την τοπική κοινότητα, το άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου στη Χαλέπα έπεσε θύμα ανεύθυνων κακοποιών. Ο Γενικός Διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», κ. Νικόλαος Παπαδάκης-Παπαδής, αντέδρασε έντονα σε αυτήν την πράξη καταδίκης, εκφράζοντας την έντονη αποδοκιμασία όλων μας.

Ο κ. Παπαδάκης-Παπαδής δήλωσε ότι «παρόμοια φαινόμενα είναι καταδικαστέα και προσβάλλουν την ιστορική μνήμη ενός ολόκληρου λαού.» Εκφράζοντας την αποστροφή του για την πράξη αυτή, επεσήμανε ότι οι δράστες δραστηριοποιήθηκαν κρυφά, τολμώντας να προσβάλουν ένα μοναδικό έργο τέχνης, σε έναν χώρο με ιδιαίτερο συμβολισμό και ιστορική βαρύτητα. Η πράξη αυτή προκαλεί αίσθηση αγανάκτησης και αποτελεί απόπειρα καταστροφής της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής.

Οι αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνες για τον εντοπισμό των υπευθύνων, ενώ η τοπική κοινότητα αντιδρά με αλληλεγγύη, καταδικάζοντας αυτήν την πράξη ανευθυνότητας. Οι κάτοικοι και οι φίλοι του Ελευθερίου Βενιζέλου εκφράζουν την απογοήτευσή τους για τον βανδαλισμό ενός σημαντικού συμβόλου της ιστορίας του τόπου και απαιτούν αποτελεσματικά μέτρα για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς από παρόμοιες πράξεις κακοποίησης.

Οι εξελίξεις αυτές αναμένεται να προκαλέσουν διάφορες αντιδράσεις και συζητήσεις για την ανάγκη ενίσχυσης της προστασίας και της αναγνώρισης της πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και για τον σεβασμό της ιστορικής μνήμης. Αυτό το περιστατικό αναδεικνύει την ανάγκη για ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση στον σεβασμό και την προστασία του πολιτισμού και της ιστορίας μας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση