HomeHL-CultureΒανδάλισαν τη νέα τοιχογραφία του Banksy στο Λονδίνο

Βανδάλισαν τη νέα τοιχογραφία του Banksy στο Λονδίνο

Έριξαν λευκή μπογιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Βανδαλισμό υπέστη η τελευταία τοιχογραφία που φιλοτέχνησε ο καλλιτέχνης του δρόμου Banksy σε κτίριο κατοικιών στο βόρειο Λονδίνο. Το έργο τέχνης του Banksy έκανε την εμφάνισή του το Σαββατοκύριακο στο Finsbury Park και επιβεβαιώθηκε ότι ανήκει στον street artist.

Στο φόντο ενός κλαδεμένου δέντρου, ο δημιουργός είχε γεμίσει έναν γκρίζο πελώριο τοίχο με πράσινο χρώμα. Όλη αυτή η πράσινη μάζα έδινε την ψευδαίσθηση ότι ήταν το φύλλωμα του δέντρου, ενώ το έργο συμπληρωνόταν από μια ανθρώπινη φιγούρα, η οποία κρατούσε έναν σωλήνα υψηλής πίεσης, από όπου υποτίθεται ότι είχε εγχυθεί όλο αυτό το χρώμα.

Ωστόσο, το πρωί της Τετάρτης, κάτοικοι της περιοχής είδαν ότι κάποιος έχει ρίξει λευκή μπογιά πάνω στην πράσινη του καλλιτέχνη.

Το Συμβούλιο του Islington δήλωσε ότι εγκαθιστά κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης και εξετάζει άλλους τρόπους για την προστασία του έργου.

Ένας εκπρόσωπος δήλωσε ότι η αρχή καλωσόρισε το έργο, προσθέτοντας: «Θέλουμε πολύ να παραμείνει». «Πρόκειται για ένα πραγματικά δυνατό έργο, το οποίο υπογραμμίζει τον ζωτικό ρόλο που διαδραματίζουν τα δέντρα στις κοινότητές μας και στην αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης για το κλίμα. Είναι λυπηρό να βλέπουμε ότι το έργο έχει καταστραφεί» πρόσθεσε.
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση