HomeHL-WorldΕπενδυτές για το Twitter ψάχνει ο Έλον Μασκ

Επενδυτές για το Twitter ψάχνει ο Έλον Μασκ

Ο Μασκ έχει αναγνωρίσει στο παρελθόν ότι πλήρωσε πάρα πολλά για το Twitter, αλλά πιστεύει ότι έχει μεγάλες δυνατότητες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Έλον Μασκ αναζητά νέους επενδυτές για την Twitter Inc. δίνοντας μετοχές στα 54,20 δολάρια, την ίδια τιμή που πλήρωσε όταν το αγόρασε έναντι 44 δισ. δολαρίων τον Οκτώβριο και ξεκίνησε μια αμφιλεγόμενη αναδιάρθρωση.

Ο Μασκ, ο οποίος διευθύνει επίσης την Tesla Inc. και τη SρaceX, έχει αναγνωρίσει στο παρελθόν ότι πλήρωσε πάρα πολλά για το Twitter, αλλά έχει εκφράσει εμπιστοσύνη για τις προοπτικές του μακροπρόθεσμα.

«Προφανώς, εγώ και οι άλλοι επενδυτές πληρώνουμε υπερβολικά για το Twitter αυτή τη στιγμή», είπε σε τηλεδιάσκεψη της Tesla τον Οκτώβριο. «Η μακροπρόθεσμη δυνατότητα για το Twitter, κατά την άποψή μου, είναι μια τάξη μεγέθους μεγαλύτερη από την τρέχουσα αξία του».

Το Twitter δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο.

Ο Μασκ συμφώνησε να αποκτήσει το Twitter τον Απρίλιο, αλλά στη συνέχεια πέρασε μήνες προσπαθώντας ανεπιτυχώς να βγει από τη συμφωνία.

Πούλησε μετοχές της Tesla για να βοηθήσει στη χρηματοδότηση της αγοράς και αυτό επιβάρυνε τη μετοχή, η οποία μειώθηκε κατά 57% φέτος. Ηδη έχει πουλήσει μετοχές της Tesla αξίας σχεδόν 40 δισ. δολάριων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση