HomeΚΡΗΤΗΔράση πρόληψης του Πολυδύναμου Κέντρου Αγίου Νικολάου στον Κουτσουρά

Δράση πρόληψης του Πολυδύναμου Κέντρου Αγίου Νικολάου στον Κουτσουρά

Απολογισμός του έργου του ΚΕΘΕΑ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα ενημερωτική δράση για την πρόληψη των εξαρτητικών συμπεριφορών με τους Συλλόγους Γονέων του Γυμνασίου και του Λυκείου του Κουτσουρά.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν 35 περίπου γονείς, οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ευκαιρία που τους δόθηκε για να συμμετάσχουν στην ενημερωτική συνάντηση, καθώς στην περιοχή δεν διοργανώνονται συχνά ενημερωτικές δράσεις.

Υπήρχε συνεχής αλληλεπίδραση, δόθηκε χώρος και χρόνος να ακουστούν τα ερωτήματα και οι αγωνίες που τους απασχολούν στον δυσκολότερο, αλλά συνάμα ομορφότερο ρόλο που έχουν αναλάβει στη ζωή τους.

Ενδεικτικά ερωτήματα που τέθηκαν αφορούσαν τους παράγοντες που επηρεάζουν τη δημιουργία μιας εξαρτητικής συμπεριφοράς, τα ανησυχητικά σημάδια που πρέπει να προβληματίσουν έναν γονιό, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην περίοδο της εφηβείας και τα θέματα επικοινωνίας που συνεχώς ανακύπτουν. Ενδιαφέρουσα ήταν η φωνή ενός εφήβου που βρισκόταν στον μεγάλο κύκλο ανάμεσα στους γονείς, όπου προσπαθούσε να δώσει την δική του οπτική και να εκφράσει τις ανάγκες της ομάδας που άτυπα εκπροσωπούσε.

Κλείνοντας τη συνάντηση και αφού άπαντες δεχτήκαμε την φροντίδα με τα κεράσματα που είχαν ετοιμάσει οι γονείς, τέθηκε η ανάγκη συνέχισης αυτής της συνεργασίας – συμμαχίας με στόχο την αποτελεσματικότερη ανταπόκριση του γονέα στις νέες προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει  το οικογενειακό σύστημα.

Το «Πολυδύναμο Κέντρο Περιφέρειας Κρήτης, με έδρα τον Άγιο Νικόλαο» με Κωδικό (MIS 5045591) είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη» 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Διαφήμιση
Διαφήμιση