HomeΚΡΗΤΗΖήτησαν ελέγχους στα ξενοδοχεία και καλύτερη στελέχωση του ΙΚΑ

Ζήτησαν ελέγχους στα ξενοδοχεία και καλύτερη στελέχωση του ΙΚΑ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σειρά επαφών για θέματα που αφορούν τους εργαζόμενους του Νομού Λασιθίου, είχε στην Αθήνα ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου Μανόλης Πεπόνης, μαζί με τον Πρόεδρο Μιχάλη Γαρεφαλάκη και τη Γραμματέα του Δ.Σ. του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Αντιπρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Μαρία Φαζού.

Με τον Ειδικό Γραμματέα του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) Κωνσταντίνο Πανταζή συζήτησαν το πρόβλημα της υποστελέχωσης της Επιθεώρησης Εργασίας Λασιθίου, η οποία έχει απομείνει με έναν μόνο επιθεωρητή και αδυνατεί να επιτελέσει τους ελέγχους που επιβάλλονται, σε ολόκληρο το νομό, όπου υπάρχουν πληθώρα καταγγελιών το τελευταίο χρονικό διάστημα και για ανασφάλιστη εργασία και για παραβιάσεις της βασικής εργατικής νομοθεσίας.

Οι επιτροπές ΑμεΑ

Συνάντηση επίσης είχε ζητηθεί και με τον Υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, αλλά επειδή δεν κατέστη εφικτή λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του υπουργού, ο κ. Πεπόνης και οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων συναντήθηκαν με τον Διευθυντή του γραφείου του Παναγιώτη Τουφεξή, στον οποίο έθεσαν το ζήτημα των επιτροπών πιστοποίησης ΑμΕΑ που εξαναγκάζει εδώ και αρκετό καιρό τους Λασιθιώτες να μεταβαίνουν στο Ηράκλειο, υποκείμενοι σε μεγάλη ταλαιπωρία και δαπάνες προκειμένου να περάσουν από τις επιτροπές αυτές.

Επίσης έθεσαν το ζήτημα της επαρκούς στελέχωσης του ΙΚΑ Αγίου Νικολάου προκειμένου να εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι του ιδρύματος.

Με τον κ. Πλακιωτάκη

Τα ίδια περίπου θέματα ετέθησαν και στη συνάντηση με τον Υφυπουργό Εργασίας Γιάννη Πλακιωτάκη, με τον οποίο συζήτησαν με τη διπλή ιδιότητά του ως αρμόδιου υφυπουργού και ως βουλευτή Λασιθίου.

Το πρώτο θέμα που ζητήθηκε η παρέμβαση και η συνδρομή του κ. Πλακιωτάκη, ήταν η στελέχωση της Επιθεώρησης Εργασίας Λασιθίου με επιπλέον προσωπικό, τονίζοντας ότι αυτό πρέπει να επιλυθεί άμεσα.

Επίσης του ζήτησαν τη συμπληρωματική στελέχωση του ΙΚΑ Αγίου Νικολάου, αλλά και το πρόβλημα της αναστολής λειτουργίας της επιτροπής ΑμΕΑ Λασιθίου.

Ανατολή, ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

Διαφήμιση
Διαφήμιση