HomeΚΡΗΤΗΣυνάντηση στο Υπουργείο Ανάπτυξης: Εποικοδομητικές Συζητήσεις για τη Λαϊκή Αγορά Αγίου Νικολάου

Συνάντηση στο Υπουργείο Ανάπτυξης: Εποικοδομητικές Συζητήσεις για τη Λαϊκή Αγορά Αγίου Νικολάου

Ο Δήμαρχος, ο υπουργός και ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής εξέφρασαν δέσμευση για λύσεις και ρύθμιση του θέματος, με στόχο τη συνεργασία για την ευημερία της αγοράς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εποικοδομητική υπήρξε η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα (16/1) στο Υπουργείο Ανάπτυξης, παρουσία του υπουργού κ. Κων/νου Σκρέκα, του Α΄ Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, του Δημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Μανώλη Μενεγάκη, του Γ.Γ του Υπουργείου κ. Σωτήρη Αναγνωστόπουλου, του πρόεδρου της Ομοσπονδίας Σωματείων πωλητών Λαϊκών Αγορών κ. Στ. Τομαρόπουλου , εκπροσώπων παραγωγών και εμπόρων από το Λασίθι.

Το ζήτημα της παλιάς  Λαϊκής Αγοράς Αγίου Νικολάου, τέθηκε προς συζήτηση στην παραπάνω σύσκεψη, δεδομένου ότι προέχει η τακτοποίηση του συγκεκριμένου θέματος, πριν ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση για την μεταφορά της. Επιπλέον έγινε αναφορά στο θέμα των αδειών χρήσης που διαθέτουν παραγωγοί και επαγγελματίες έμποροι. Έγινε γνωστό, ότι θα υπάρξει σύμφωνα με δέσμευση του υπουργού ειδική διάταξη, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα ένταξης των παλαιών λαϊκών αγορών στο ρυθμιστικό νομικό πλαίσιο.

Αναφορικά με τα διοικητικά πρόστιμα που έχουν επιβληθεί και δεν έχουν βεβαιωθεί, επισημάνθηκε ότι θα υπάρξει μέριμνα από το υπουργείο.

1705425133709

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, έχοντας επαρκή ενημέρωση και ενδιαφέρον για τα ζητήματα του κλάδου, ζήτησε από τον κ. Σκρέκα να συνδράμει στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν παραγωγοί και έμποροι των λαϊκών αγορών, επιβεβαιώνοντας και την πρόθεση της νέας Δημοτικής Αρχής Αγίου Νικολάου ώστε να βρεθεί σύννομη λύση.

Σε δήλωση του, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Μανώλης Μενεγάκης μετά το πέρας της σύσκεψης τόνισε : «Αναζητήθηκε θετικά ο τρόπος, ώστε ν΄ αντιμετωπιστούν σωστά, τα θέματα που έχουν ανακύψει με την Λαϊκή Αγορά της πόλης αλλά και ευρύτερα, με τις κατάλληλες ενέργειες του δήμου, για την ένταξη της παλιάς λαϊκής αγοράς στο ρυθμιστικό νομικό πλαίσιο, ώστε να μπορεί να μεταφερθεί αργότερα σε νέο χώρο με εγκεκριμένο κανονισμό λειτουργίας». Με την διάθεση να βρίσκονται λύσεις για τον τόπο προχωράμε, επεσήμανε.

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση