HomePost ItΣενετάκης: Εισήγηση ΝΣ Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών «Η Ελλάδα σε κίνηση»

Σενετάκης: Εισήγηση ΝΣ Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών «Η Ελλάδα σε κίνηση»

Tι αναφέρει

Διαφήμιση
Διαφήμιση

 

“Η πολιτική ουσία του Νομοσχεδίου που θα ψηφίσουμε εμπεριέχεται στον τίτλο του: Η Ελλάδα σε κίνηση! Το ζήτημα είναι τι είδους κίνηση επιθυμούμε. Ανοδική ή καθοδική; Προφανώς η πυξίδα της κυβέρνησης δείχνει κίνηση ανοδική. Κίνηση προς την πρόοδο. Κίνηση προς το υψηλό επίπεδο διαβίωσης των πλέον προηγμένων κρατών του Πλανήτη.”

Με τις φράσεις αυτές ξεκίνησε ο βουλευτής ΝΔ Ηρακλείου κ. Μάξιμος Σενετάκης την εισήγηση του για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών με τίτλος “Η Ελλάδα σε κίνηση. Η Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα και Μικροκινητικότητα”.

Ο κ. Σενετάκης σημείωσε ότι οι ρυθμίσεις του Νομοσχεδίου “αναπόφευκτα εισέρχονται στο μικροκλίμα της καθημερινότητας μας. Έχουν επίκεντρο τον άνθρωπο με αποκλειστικό σκοπό να τον απαλλάξει από την ομηρία της άναρχης αστικοποίησης και να τον επαναπροσδιορίσει ως κυρίαρχο πρωταγωνιστή του χώρου του. Υπό αυτή την έννοια, ένα τεχνικό νομοσχέδιο που ρυθμίζει την κίνηση στις πόλεις, προσδιορίζει, εμμέσως πλην σαφώς, και το επίπεδο πολιτισμού μιας κοινωνίας. Διότι, ο τρόπος που κινούμαστε, συμπεριφερόμαστε, συνυπάρχουμε, είναι ένδειξη πολιτισμένης κοινωνίας. Είναι Πολιτισμός. Είναι ο σύγχρονος Πολιτισμός που κάθε κοινωνία επιδιώκει.”

Το σχέδιο νόμου το οποίο μεταξύ άλλων αποσαφηνίζει το θεσμικό πλαίσιο για την κίνηση των Ειδικών Προσωπικών Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων (ΕΠΗΟ) πολιτών και ατόμων με αναπηρία που είχε δημιουργήσει σύγχυση κατά το παρελθόν, βελτιώνει τη νομοθεσία για την χορήγηση διπλωμάτων οδήγησης, καθιστά τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) αναπτυξιακό εργαλείο για τους Δήμους και τις Περιφέρειες και εμπεριέχει καινοτόμες ρυθμίσεις όπως η αυτόνομη οδήγηση (οδήγηση χωρίς οδηγό) αστικών λεωφορείων, είναι ένα σχέδιο νόμου “που βλέπει ποιο είναι το αύριο και το φροντίζει από σήμερα”, όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σενετάκης.

Αυτός άλλωστε ήταν ο λόγος για τον οποίο εξέφρασε την πεποίθηση του ότι θα ψηφιστεί χωρίς ριζικές διαφωνίες. Διότι, όπως τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ “όλοι θέλουμε την πρόοδο της χώρας” και αυτό το νομοσχέδιο “συνιστά άλλη μια ένδειξη πως κινούμαστε γρήγορα για να προσεγγίσουμε τον σύγχρονο κόσμο”.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση